Achtstegroepers Kruiskamp-Koppel volgen science-lessen

15-01-2020

De achtstegroepers van de verschillende scholen in Kruiskamp-Koppel volgden science-lessen. Geen droge kennis; kinderen gingen enthousiast aan de slag met een aantal uitdagende opdrachten. De lessen werden gegeven in samenwerking met de Fawake Ondernemersschool.

Lees meer

Kinderen uit Liendert en Rustenburg timmeren vogelhuisjes

06-01-2020

Enthousiast timmerden kinderen uit Liendert-Rustenburg vogelhuisjes en versierden ze met vrolijke kleurtjes. Straks als het echt winters weer wordt, kunnen de kinderen de vogels helpen met extra voer. En als daarna de lente aanbreekt, hebben de vogels in een fijn huisje om in te wonen.

Lees meer

Junior Sportivators Kattenbroek laten leeftijdgenoten bewegen

22-12-2019

Zélf sport- en spelactiviteiten voor leeftijdgenoten organiseren. Dat is wat kinderen leren bij de training voor Junior Sportivators. Bijvoorbeeld op basisschool de Dubbelster in Kattenbroek.

Lees meer

Kinderwijkraad Soesterkwartier knutselt kerstkaarten met een boodschap

22-12-2019

De kinderen van de Kinderwijkraad in het Soesterkwartier spraken samen over de verschillen en vooral over de overeenkomsten tussen de kinderen in het Soesterkwartier en hoe je die kunt vieren. Een waardevol gesprek.

Lees meer

Jong Leren Eten – peuters en kleuters Kattenbroek verbouwen groente

21-12-2019

De afgelopen maanden werkten peuters en kleuters in Kattenbroek van Partou en Ska Kinderopvang in hun eigen moestuin. Door hun eigen groente te (helpen) verbouwen, worden ze al op jonge leeftijd op een aanstekelijke manier gestimuleerd om gezond te eten. 

Lees meer

Kinderdemocratie in Kattenbroek

21-12-2019

Maar liefst 200 6e- en 7e-klassers uit Kattenbroek volgden afgelopen voorjaar lessen in democratie en brachten deze in de praktijk. Zij kozen een nieuwe Kinderwijkraad die ambitieus aan de slag ging met hun input.

Lees meer

Activiteiten in de kerstvakantie

18-12-2019

In de kerstvakantie worden er weer leuke activiteiten georganiseerd. Op een rijtje: Zondag 22 december is er een voorleesfeestje om 15.00 uur in Bibliotheek Eemland Maandag 23 december kun je meelopen met de lichtjestocht. Verzamelen om 17.00 uur bij de Witte Vlinder Vrijdag 27 december is er een natuuractiviteit in Speeltuin Kruiskamp. We gaan voedersilo’s ...

Lees meer

Feliz Navidad!

18-12-2019

Afgelopen week was de laatste Spaanse les van dit jaar bij ABC Rustenburg (voor beginners en beginners plus). Het thema was heel toepasselijk: Navidad. Dat is Spaans voor 'Kerst'.  

Lees meer

Opening Bibliotheek Huiskamer de Horsten

18-12-2019

Donderdagmiddag 19 december van 15.00 uur tot 17.00 uur is de feestelijke opening van de nieuwe bibliotheek in de Huiskamer van de Arendshorst. Iedereen is welkom; groot en klein. En het kost helemaal niet. Graag tot ziens!

Lees meer