Help je mee de school (nog) groener, gezonder en gezelliger te maken?

26-05-2020

In mei werden er aan in totaal zo’n 60 kinderen moestuin-doe-het-zelf pakketjes uitgereikt. De kinderen kweekten daarmee zelf thuis de groenten op, aan de hand van een duidelijke beschrijving die meegeleverd werd. Binnenkort worden de plantjes bij school uitgeplant. Daarbij hebben we hulp van handige klussers nodig.

Lees meer

ABC en Van der Valk Vitaal bieden ouder-kindactiviteiten in de Pinkstervakantie

26-05-2020

Hoe klinkt dit? Terwijl je kinderen sporten of pizza’s bakken even lekker rustig werken, met een heerlijk kopje koffie? Of zelf ook een workshop volgen? Dat kan in de komende Pinkstervakantie bij de ABC's van Vathorst, Nieuwland en Kattenbroek!

Lees meer

Fijn: fietslessen Zonneparel weer gestart!

12-05-2020

Annie Tiekstra geeft al jaren fietsles aan kinderen en moeders in Liendert. Nu de scholen weer open zijn, is ook de fietslessen weer gestart. Annie doet verslag:

Lees meer

Kinderwijkraad Soesterkwartier vraagt je hulp

11-05-2020

Langzaam gaan we het leven weer oppakken.   Het was stil in de straten. Er reden veel minder auto’s omdat iedereen gevraagd werd thuis te blijven. Maar vanaf vandaag zullen veel mensen de auto, motor, brommer, scooter of… weer pakken om de Noordewierweg op te gaan.   Wist je dat van de kinderen die naar ...

Lees meer

Thuis moestuinieren met Park Elisabeth Groen

11-05-2020

Vind jij het ook leuk om je eigen plantjes te laten groeien? Kom dan woensdag 13 mei tussen 16 en 17 uur naar het WijkNME in Randenbroek.

Lees meer

Lekker buiten bewegen in de meivakantie – terugblik

10-05-2020

Gelukkig mocht het weer! Kinderen konden in de meivakantie weer lekker samen buiten bewegen! Omdat de meeste kinderen er niet echt op uit konden, riepen wij de hulp in van onze bondgenoten. Die organiseerden in elke ABC-wijk sport- en spelactiviteiten, gingen de natuur in en tekenden en schilderden met de kinderen.

Lees meer

Bewoners Soesterkwartier maken samen kunstwerk-bankje

06-05-2020

Op het kruispunt van de Noordewierweg/Plataanstraat in het Soesterkwartier staat een oud bankje dat nodig aan een opknapbeurt toe is. Op Bevrijdingsdag beschilderden wijkbewoners de nieuwe planken voor het bankje. Zij lieten zich bij hun kunstwerkjes inspireren door de natuur.

Lees meer

Kinderen Liendert maken krant over Vrijheid

06-05-2020

Afgelopen dinsdag, 5 mei, vierden we dat we al 75 jaar in vrijheid mogen leven met elkaar. Ook in Liendert lieten ze dit niet zomaar voorbij gaan. De kinderen van de Buitenkast maakten samen een krant over Vrijheid en wat dit voor ze betekent. Trots bezorgden ze hun krant huis aan huis. Zo vergeten we zeker niet wat vrijheid betekent!

Lees meer

Wijkwethouder Stegeman bezoekt Liendert-Rustenburg

21-04-2020

Coördinator Marieke van Krugten van ABC’s Liendert en Rustenburg gaf gistermiddag wijkwethouder Stegeman en gebiedsmanager Abbas Lotfolahian een rondleiding door deze wijken. Zij deden mee aan de sportactiviteit van ABC Toernee, bezochten ABC-locatie de Zonneparel en praatten bij ABC-locatie Rustenburg over het plan om een groene ontmoetingsplek te creëren.

Lees meer

Nieuwsbrief

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn