Hulp bij belastingaangifte

18-02-2020

Indebuurt033 biedt inwoners van Amersfoort met een minimuminkomen hulp bij het invullen van de belastingaangifte 2019. De praktijk leert dat mensen daar vaak moeite mee hebben. 

Lees meer

Uitnodiging opening vernieuwde speelplein De Magneet

18-02-2020

Op woensdag 4 maart om 10:30 uur opent wethouder Fatma Koşer Kaya het nieuwe – rookvrije – speeltuin van basisschool De Magneet in het Soesterkwartier. Iedereen is van harte welkom! Adres: Maasstraat 2

Lees meer

Wethouder Koşer Kaya op bezoek bij ABC Rustenburg

18-02-2020

Wethouder Koser Kaya bezocht samen met een journaliste van de Nationale Onderwijskrant ABC Rustenburg. Binnenkort verschijnt er namelijk een artikel over ABC in de Nationale Onderwijskrant. Want zoals de wethouder schetste: “Zo'n initiatief als ABC is echt een voorbeeld voor Nederland, ik wil hier graag andere steden mee inspireren”.

Lees meer

Bilalschool en MBO Amersfoort samen voor gezonde voeding

18-02-2020

Op 28 januari serveerden leerlingen van de Bilalschool en studenten van MBO Amersfoort een heerlijke High Tea voor wijkbewoners, docenten van hun eigen scholen, ouders, broertjes en zusjes.

Lees meer

Sport- en waterfeest met FC Utrecht

18-02-2020

Wethouder Tigelaar en FC Utrecht trappen 4 maart 15:00 u de 'Drink water'-maanden af. Daarna is er een gezond en sportief programma met clinics en workshops voor alle kinderen van Amersfoort, van 6 t/m 12 jaar.

Lees meer

Interview met trainster Anke de Jong over de cursus Taal en Ouderbetrokkenheid

30-01-2020

Op de website www.taalvoorhetleven.nl staat een interessant interview met Anke de Jong. Zij geeft bij ABC Liendert de cursus Taal en Ouderbetrokkenheid. Anke de Jong: “Het doel van deze cursus is het verbeteren van de taalvaardigheid van ouders, zodat zij beter in staat zijn hun kind(eren) te ondersteunen in hun ontwikkeling. Ook willen we de ouderbetrokkenheid ...

Lees meer

Interview met Annie Tiekstra, die fietsles geeft bij ABC Liendert in AD/AC

28-01-2020

"Zonder fiets ben ik niets." In AD/Amersfoortse Courant staat een leuk interview met Annie Tiekstra. Het fietsplezier dat de Amersfoortse zelf beleeft, gunt ze iedereen. Zij geeft daarom fietslessen. Onder andere in de wijk Liendert. Daar geeft zij al jaren fietsles aan vrouwen van niet-westerse komaf. Zij doet dit in samenwerking met ABC Liendert.

Lees meer

Achtstegroepers Kruiskamp-Koppel volgen science-lessen

15-01-2020

De achtstegroepers van de verschillende scholen in Kruiskamp-Koppel volgden science-lessen. Geen droge kennis; kinderen gingen enthousiast aan de slag met een aantal uitdagende opdrachten. De lessen werden gegeven in samenwerking met de Fawake Ondernemersschool.

Lees meer

Kinderen uit Liendert en Rustenburg timmeren vogelhuisjes

06-01-2020

Enthousiast timmerden kinderen uit Liendert-Rustenburg vogelhuisjes en versierden ze met vrolijke kleurtjes. Straks als het echt winters weer wordt, kunnen de kinderen de vogels helpen met extra voer. En als daarna de lente aanbreekt, hebben de vogels in een fijn huisje om in te wonen.

Lees meer