Kinderen uit Kruiskamp maken eigen wijkkrant

17-10-2020

Onlangs verscheen de allereerste Kinderwijkkrant Kruiskamp. Volledig gemaakt door kinderen uit de wijk. En op initiatief van één van de kinderen in de wijk.

Lees meer

Vaders en moeders gezocht voor nieuwe Ouderwijkraad Soesterkwartier

15-10-2020

Hoe zorgen we er samen voor dat kinderen goed op kunnen groeien in het Soesterkwartier? Wat gaat er goed, wat kan er beter, en wat hebben onze kinderen nodig? Wil je hierover meedenken? Word dan lid van de nieuwe ouderwijkraad.

Lees meer

Kinderen Kattenbroek leren verantwoord bakken tijdens TaartLab

08-10-2020

Tijdens TaartLab staat gezonde voeding centraal. Al proevend, ruikend, voelend en kijkend, maken kinderen kennis met de wereld van suikervrij en duurzaam genieten. SEM Sla en Meer bood de TaartLab-workshop deze week in alle basisscholen in Kattenbroek. Dit gebeurde op initiatief van ABC AKattenbroek en de Werkgroep Gezonde Wijk Kattenbroek.

Lees meer

Vreedzame Wijk-spel Liendert en Schuilenburg nu ook voor andere wijken

02-10-2020

Liendert en Schuilenburg hebben een eigen spel ontwikkeld! Het Vreedzame Wijk-spel. Beide wijken werken met de methode Vreedzame School en nu ook met Vreedzame Wijk. Het spel helpt ouders en kinderen thuis ook samen over vreedzame thema's te praten. Je kunt het spel nu ook voor jouw wijk bestellen!

Lees meer

VACATURE: COÖRDINATOR VAN ABC LIENDERT – 6 uur per week

21-09-2020

Ben jij de proactieve netwerker die alle partijen bij ons in de wijk met elkaar verbindt (kinderen, ouders, professionals, scholen, kinderopvang en buurt)? Wil jij deel uitmaken van een ambitieuze ABC-stuurgroep?  Ben jij de gedreven ABC-coördinator die ABC Liendert helpt doorontwikkelen? Wij horen graag jouw verhaal!

Lees meer

Kinderen uit Rustenburg konden natuur beleven én proeven met Fête de la Nature

16-09-2020

Op 4 september vierde ABC Rustenburg voor de eerste keer Fête de la nature: een grassroots natuurfestival! Initiatiefnemer was Paul Liklikuwata, die als Combinatiefunctionaris Natuur aan ABC Rustenburg verbonden is en nauw samenwerkt met het Groen-doet-Goed netwerk.

Lees meer

Doe mee aan de Schoolsporttoernooien

08-09-2020

Wat is er leuker dan om steeds aan verschillende sporttoernooien mee te doen samen met klasgenoten en andere kinderen van school? De Amersfoortse sportverenigingen organiseren ook dit jaar weer schoolsporttoernooien.

Lees meer

‘Kies je sport’ weer van start!

01-09-2020

Sporten is leuk en goed voor je! Maar welke sport past nou het allerbeste bij jouw kind? Gelukkig kunnen kinderen de komende tijd weer verschillende sporten uitproberen. Heel veel Amersfoortse sportclubs doen mee.

Lees meer

Amersfoortse kinderen opgeleid tot Junior Cyber Agent

26-08-2020

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem, ook in Amersfoort. Daarom kunnen de politie en de burgemeester wel wat hulp gebruiken. Gelukkig zijn er deze zomervakantie heel veel kinderen opgeleid tot Junior Cyber Agent, met dank aan de gemeente Amersfoort. Met het online cybercrimespel HackShield leerden de kinderen alles over hacken, datalekken en veilig internetten.

Lees meer

Nieuwsbrief

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn