Kindreporters doen verslag over wat hen bezighoudt

27-03-2020

Niet naar school en niet naar oma en opa, geen naschoolse activiteiten of feestjes. Voor iedereen, maar zeker voor de kinderen is dit een lastige periode. Wij vroegen kinderen om als kindreporter een tekening, foto of verhaal te maken over wat hen nu bezighoudt. 

Lees meer

Ivm coronavirus: ABC-activiteiten gaan niet door

13-03-2020

Nu de scholen sluiten vanwege het coronavirus gelasten wij ook alle ABC-activiteiten af. Wij geven elke dag een tip voor een leuke activiteit, dus houd onze website in de gaten.

Lees meer

Workshop zaaien voor de (moes)tuin

09-03-2020

Het begin van de lente is in zicht. Tijd om te gaan zaaien. Dat is helemaal niet moeilijk, maar er zijn een paar basisprincipes voor een goed resultaat. Tijdens de workshop Zaaien voor de (moes)tuin in wijkhuis de Driehoek laten wij je zien hoe je kruiden, bloemen en groenten kunt kweken.

Lees meer

Moeders in Liendert terug naar school

09-03-2020

ABC Liendert start vandaag in samenwerking met de gemeente, NL Educatie en projectmanager Esra Akcan Yildiz een bijzonder project. Maar liefst 30 moeders uit de wijk gaan terug naar school om aan hun toekomst te werken.

Lees meer

Buurtbestuur junior Soesterkwartier geïnstalleerd

06-03-2020

Afgelopen woensdag, 4 maart, is het buurtbestuur junior Soesterkwartier geïnstalleerd. 5 kinderen uit de wijk hebben vanaf nu een nieuwe missie: meedenken, meepraten, maar ook meebeslissen over zaken van de wijk.

Lees meer

Kom 20 maart naar ‘Wat, is dat Patat?’ in het Soesterkwartier

06-03-2020

Alle kinderen en hun (groot)ouders uit het Soesterkwartier zijn 20 maart van harte welkom bij 'Wat, is dat patat' en de feestelijke opening van de Bomenbuurtbeweegroute!

Lees meer

NL Doet – Kinderen Windroos, studenten MBO Amersfoort en medewerkers Wolters Kluwer ruimen Fürglerplein op

06-03-2020

In Rustenburg zijn er grootste plannen met het Fürglerplein en omgeving. Dit is het plein van de basisscholen en kinderopvang die partner zijn van ABC Rustenburg. Zaterdag 13 maart maken denkinderen van de Windroos en studenten van MBO Amersfoort alvast een begin.

Lees meer

Studente schrijft leuk artikel over lessen in duurzaam ondernemen bij ABC’s Liendert en Rustenburg

05-03-2020

Studente Madelief Helmhout schreef op de regionieuwssite van de HU School voor Journalistiek een leuk artikel over de lessen in duurzaam ondernemen die Fakawa bij ABC Liendert en ABC Rustenburg geeft.

Lees meer

Kinderraad Kattenbroek organiseert 21 maart Project Plastic

04-03-2020

De kinderen van Kattenbroek vinden een schone wijk heel belangrijk. Daarom organiseert de Kinderwijkraad Kattenbroek op zaterdagmiddag 21 maart Project Plastic.

Lees meer

Nieuwsbrief