FOLKERT, FILMPJES & FUDGE

Volg een rondleiding door de tentoonstelling van Folkert de Jong in Kunsthal KAdE en maak een animatiefilmpje met kunstenares Gemma Oosterhof.

We starten de dag met een rondleiding door de tentoonstelling ‘Ministry of Fear/Foam’ van kunstenaar Folkert de Jong in Kunsthal KAdE.

Folkert de Jong
De Jong maakt levensgrote kunstwerken van heel bijzonder materiaal: Styrofoam en polyurethaan-schuim. Het is materiaal dat normaal gesproken wordt gebruikt in de bouw, de architectuur en de decorbouw. Tijdens de rondleiding leer je op een heel nieuwe manier kijken naar kunst én kun je alvast inspiratie opdoen voor het vervolg van de dag.

Workshop
Na het bezoek aan Kunsthal KAdE gaan we namelijk zelf aan de slag in het atelier van Scholen in de Kunst in het Eemhuis. Kunstenares Gemma Oosterhof leert jou daar hoe je je eigen unieke animatiefilmpje kunt maken, geïnspireerd op het werk van Folkert de Jong. Het wordt een combinatie van een verhaal bedenken, knutselen met verschillende materiaalsoorten en véél beeldmateriaal opnemen. Leuk én leerzaam!

Afsluiting
Om 14.15 uur zijn (groot)ouders en overige leden van het ophaalcomité van harte welkom om het eindresultaat te bewonderen. Binnen een week na FOLKERT, FILMPJES & FUDGE ontvangen de kinderen de filmpjes via de mail.

Tussendoor verzorgen we een lunch. Bij speciale dieetwensen/allergieën willen we je vragen om zelf iets mee te nemen.

Programma
10.00-11.00 uur Kunsthal KAdE: rondleiding
11.15-12.15 uur workshop animatie deel 1
12.15-12.45 uur lunch
12.45-14.15 uur workshop animatie deel 2
14.15-14.30 uur presentatie aan (groot)ouder/verzorgers

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de expositie in Kunsthal KAdE én wil je zelf aan de slag met animatie? Meld je dan aan!

Samenwerking
Deze activiteit is EEN bijzondere samenwerking tussen Kunsthal KAdE, kunstenares Gemma Oosterhof (nieuwsgierig naar haar overige werk: Gemma Oosterhof) en de Kunstbrouwerij.

Kaartverkoop
Klik hier om vooraf online je kaartje te kopen. Kaartverkoop op locatie is niet mogelijk.



Details & data

Waar vindt deze activiteit plaats?
Eemhuis

Leeftijd: 10 - 11 jaar
Tijd: 10:00 - 14:30
Aanbieder: Kunstbrouwerij
Aantal lessen: 1
Totale kosten: € 22.50

Data
Woensdag 01 maart 2023


Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn