Proef Kruiskamp Koppel

Proef Kruiskamp Koppel

 

 

Een aantal jaar geleden was er in navolging van Proef Amersfoort een goedkoop alternatief: Proef Kruiskamp. Door omstandigheden (corona, gebrek aan vrijwilligers) kon dit een aantal jaar niet doorgaan. Maar gelukkig was er nu de mogelijkheid om samen met Amateurkunst033 en Scholen in de Kunst een samenwerking aan te gaan. Proef Kruiskamp Koppel werd nieuw leven ingeblazen door wijkbewoners, indebuurt033, de Witte Vlinder, Scholen in de Kunst, Amateurkunst033 en ABC Kruiskamp-Koppel! Op 1 juni streek het wijkfestival neer in de Witte Vlinder en in het Vlinderpark.

Proef Kruiskamp Koppel is een wijkfestival gericht op culinair, cultureel en informatief gebied. Je kon hapjes proeven uit diverse landen, er waren organisaties die actief zijn in de wijk en er was een zeer divers podium met talent uit de wijk. Wijkwethouder dhr. Stegeman opende Proef Kruiskamp Koppel. Hij kreeg namens de Kinderwijkraad zelf samengestelde thee uit de wijk aangeboden.

De Kinderwijkraad maakte in samenwerking met ABC Kruiskamp-Koppel een quiz over de verschillende culturen in de wijk en bedachten samen met meester Jelle spelletjes om te doen. De quiz was erg moeilijk, niemand had alle vragen goed. In de kraam van ABC Kruiskamp-Koppel kon er samen met Buurtsportcoach Jelle gespeeld worden en ook Speelotheek Eemland had leuke spellen meegenomen. Verder waren, naast organisaties uit de Witte Vlinder, indebuurt033, de buurtvaders, team veiligheid van de gemeente, Bibliotheek Eemland en Sportclub Janmaat aanwezig.

Op de culinaire markt kon je onder andere proeven van bietensoep, loempia’s, gebak, syrische pannenkoekjes, crêpes, salades en nog veel meer. Dit allemaal met muziek op de achtergrond. Er was een workshop dabke dansen, rappers van Studio Kruiskamp gaven een optreden. Jong Juliana en KAMV lieten hun kunsten horen, twee schoolbands van de Amersfoortse Berg traden op, net zoals het speciaal voor dit evenement opgerichte wijkkoor.

Aan het eind van de dag werd de prijs voor de quiz uitgereikt, er was een gedicht naar aanleiding van de Kunstkaravaan voor de wijk Koppel en eentje voor de wijk Kruiskamp en rapper Leef! maakte een rap over de wijken Kruiskamp en Koppel.

Al met al was het een koude, maar zeer gevarieerde en geslaagde middag. Volgend jaar weer?!

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn