Wereldwijzer taalklassen in Hoogland

Kunst maken met kinderen van obs Wereldwijzer Taalklassen in Hoogland

Linda de Wit maakt nu al meer dan een jaar kunst met kinderen van obs Wereldwijzer Taalklassen in Hoogland. Twee keer per week kunnen de kinderen hun gevoel uiten in tekeningen en schilderijen. En het is eigenlijk altijd ontroerend mooi. Kinderen die uit oorlogsgebieden overal ter wereld naar Amersfoort komen, leren allemaal eerst onze taal op obs Wereldwijzer voordat zij naar een ‘gewone’ basisschool gaan. Deze kinderen hebben veel meegemaakt en vaak wonen zij in de noodopvang of in het AZC. Daarom zijn de schilderlessen een fijne plek om tot rust te komen en iets te maken waar je trots op kunt zijn.

 

Schilderij: 'Appels'
Schilderij: 'Koeien'.
Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn