De Groeipijn van Vathorst

Zoals in iedere Vinexwijk is er ook in Vathorst sprake van groeipijn. Lees het artikel dat hierover verscheen in het Algemeen Dagblad van 6 mei 2024

De ABC’s in Vathorst signaleren de problemen van kinderen (en hun ouders) al jaren. Daarom organiseert ABC een aantal activiteiten.

 

Eén van de belangrijkste activiteiten is ‘Lekker Buitenspelen in Vathorst’. Op verschillende plekken in de wijk wordt er elke middag onder begeleiding van een pedagogisch beweegcoach vanuit Sportivate samen buiten gespeeld. Hier doen per middag 25 tot 60 kinderen aan mee. Kinderen leren ruzies oplossen, samenwerken en verlies incasseren als er een spel verloren wordt. De meeste kinderen voetballen na schooltijd. De pedagogisch beweegcoach leert de kinderen ook andere buitenspeel spelletjes, zoals jachtseizoen of stoepranden. In schoolvakanties lopen deze activiteiten gewoon door.

Veel kinderen in Vathorst voelen zich weinig weerbaar. ABC biedt drie keer per jaar een weerbaarheidstraining aan en heeft daarnaast een doorlopende Rots Water training om steviger in je schoenen te leren staan.

 

Voor groep 7 en 8  zijn er de tienerdisco’s en Film & Food avonden die samen met de Kinderwijkraad Vathorst georganiseerd worden.

 

Peuters kunnen iedere week gymmen terwijl hun ouders samen koffie drinken.

 

ABC maakt zich al jaren sterk voor een buurthuis in de wijk en voor meer uren voor de preventiewerkers jeugd. Want wie nu investeert, die bespaart in de toekomst.

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn