De ontdekweek van ABC Randenbroek

Meivakantie, dus tijd voor de inmiddels traditionele ontdekweek van ABC Randenbroek!

 

 

Deze keer was het thema Kunst en natuur en dat hebben de kinderen geweten. De eerste dag begon met het kennismaken van de groepjes in Elisabeth Groen. Want met welke 5 kinderen en begeleider mocht je drie dagen op pad? Deze kennismaking werd bevorderd door samen wat te eten en te drinken en daarna aan de slag te gaan met het Bosmuseum (een idee van Jael Nouhet, natuurpedagoog). Kunstwerken werden gemaakt, kaartjes getekend, de toegangspoort neergezet en de rondleiding uitgestippeld. Daarna was er tijd voor lunch, maar niet te lang. We namen de GroenGrijs bus naar De Glind. Daar ligt het Melissenpad met leuke kunstwerken waar de groepjes de speurtocht deden. Tot slot nog even spelen op het Schateiland en met de bus weer terug.

Op dag 2 begonnen we op de Hof. De groepjes bezochten de Sint Joriskerk onder leiding van de beheerder, meneer Nic. Restaurateur Aafje Wardenaar gaf uitleg over de fresco’s die er hangen en ook gingen de groepjes op zoek naar kunst in de binnenstad. Daarna de lange wandeling terug naar Elisabeth Groen met onderweg een blik op de muurschildering aan de Heiligenbergerweg en het bekijken van de beelden in Park Randenbroek. Uiteraard werd er tijd gemaakt voor lunch, want daarna moesten de kinderen hard aan de slag!. Aafje leerde hen namelijk hoe je een fresco kan maken. Dus aan de slag met kalkmortel, een ontwerp maken (samenwerken met je groepje!) en verven met pigmenten. Tijdens het drogen van de kalkmortel was er gelukkig even tijd om af te koelen in de natuurspeeltuin! Aan het eind van de dag konden de fresco’s geshowed worden aan de ouders.

Dag 3 was een rustige. De kinderen startten met het uitbeelden van het verhaal van Sint Joris en de Draak. Daarna vooral heel veel spelen in de natuurspeeltuin. Na de lunch vertrokken we naar Ontmoetingscentrum Entree om deel te nemen aan Natuur en Spelen. Daar maakten de kinderen een eigen schilderij en sportten ze met Buurtsportcoach René. De Beweegdetectives waren aanwezig en gaven uitleg over gezonde voeding. De kinderen maakten een lekkere, gezonde wrap die natuurlijk ook opgegeten werd. Tot slot werd er zelf kruidenboter gemaakt. Aan het eind van de dag kregen de kinderen nog een ijsje ter afsluiting van deze creatieve, zonovergoten en gezellige dagen!

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn