Duurzame Denderende Donderdag

Tijdens de meivakantie was het tijd voor Duurzame Denderende Donderdag. Verschillende organisaties werkten samen om er een gezellige middag van te maken in De Koppel en in Kruiskamp

 

De middag begon in De Koppel met een kleine groep jonge kinderen. Zij deden een spelletje met studenten van Hogeschool Utrecht en MBO Amersfoort. Daarna lekker afkoelen in het moerasgebiedje met natuurjuf Nynke. Wist je dat daar allemaal eetbare planten staan? Er werd heerlijke kruidenboter en vlierbloesemlimonade gemaakt. En natuurlijk werden deze gegeten en gedronken. Er was zelfs nog tijd om voorgelezen te worden over Nijntje op de fiets door juf Maartje.

Daarna trok iedereen naar het Vlinderpark in Kruiskamp. Snel werden de vlaggetjes opgehangen en konden de kinderen ingedeeld worden in groepjes. Zij deden 4 activiteiten, namelijk kruidenboter maken met natuurjuf Nynke, windmolens maken met student Hanneke, sporten met meester Botan en ervaren hoeveel het uitmaakt of er tegels of een natuurlijke bodem in je tuin ligt met Tanja de Boer. Juf Maartje las nog een paar keer voor. Oumaima en Said verzorgden de pauze snacks en zorgden ervoor dat er genoeg water was om te drinken. Jongerenwerker Ibrahim zette ook nog de jongerenbus neer, zodat iedereen een passende activiteit kon vinden. Al met al een heerlijke middag met veel zon en lachende gezichten.

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn