Aiden Seijmonson nieuwe kinderburgemeester van Amersfoort

Op dinsdag 23 april wordt Aiden geïnstalleerd

Aiden Seijmonson nieuwe kinderburgemeester van Amersfoort

De tienjarige Aiden Seijmonson uit de Amersfoortse wijk Vermeerkwartier wordt de volgende kinderburgemeester van Amersfoort, Hoogland en Hooglanderveen! Burgemeester Lucas Bolsius en kinderburgemeester Lynn Verhoeven brachten woensdagmiddag 6 maart 2024 persoonlijk het goede nieuws bij Aiden thuis. Zijn droom voor Amersfoort werd door de kinderen van de kinderwijkraden het meest gekozen. “Mijn droom voor Amersfoort is dat ieder kind zich welkom voelt in Amersfoort.”

 

Droom van Aiden

Aiden vindt dat het niet uit moet maken waar je vandaan komt, of je er anders uitziet, of dat je een beperking hebt: ieder kind moet zich fijn voelen in Amersfoort. Hij vindt dat ieder kind een vriend moet hebben. Hij maakte er zijn dromenkunstwerk over. Zijn droom kreeg ook de meeste stemmen van de kinderen uit de kinderwijkraden die de dromententoonstelling van de 19 kandidaten-kinderburgemeester op het stadhuis bezochten. Een afvaardiging van kinderen uit de kinderwijkraden – de kinderraad – gaat het komende jaar samen met de kinderburgemeester met zijn droom aan de slag.

 

Officiële installatie

Op dinsdag 23 april wordt Aiden Seijmonson op het stadhuis tijdens een bijzondere gemeenteraadsvergadering op feestelijke wijze officieel als kinderburgemeester geïnstalleerd. Dan wordt er ook afscheid genomen van Lynn Verhoeven, de eerste kinderburgemeester van Amersfoort. De ambtstermijn van de volgende kinderburgemeester loopt van eind april 2024 tot en met april 2025.

 

Taken

De kinderburgemeester praat met kinderen en de kinderraad over onderwerpen die kinderen belangrijk vinden en zet hun ideeën en wensen op de kaart bij de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders. De kinderburgemeester gaat aan de slag met een droom voor Amersfoort. Ook gaat de kinderburgemeester met de burgemeester of wethouders naar activiteiten die voor kinderen belangrijk zijn, bijvoorbeeld de 4 mei-herdenking of de opening van een groene speeltuin.

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn