Gezocht: begeleiders kinderwijkraad

Gezocht: begeleiders kinderwijkraad

We willen allemaal dat kinderen en jongeren opgroeien tot gezonde, zelfstandige en democratisch actieve burgers. Maar dit gebeurt niet vanzelf. Het is belangrijk dat zij al op jonge leeftijd inspraak hebben en kunnen oefenen met democratische processen.

 

Dat kan o.a. in de kinderwijkraad. In een kinderwijkraad zitten ca. 10 kinderen van 8 tot 12 jaar uit de wijk, van verschillende scholen. De kinderen zijn democratisch gekozen door hun medeleerlingen. De kinderwijkraad komt eens per 2 weken bij elkaar.

 

Als ABC Amersfoort streven wij naar een kinderwijkraad in elke wijk van Amersfoort. Daarvoor zijn wij op zoek naar begeleiders. Ervaring niet nodig, enthousiasme wel! Je wordt ingewerkt door een ervaren begeleider van een bestaande kinderwijkraad en je krijgt natuurlijk een vergoeding.

 

Heb jij zo’n 2 à 3 uur per 2 weken over en ben je geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op via info@abc-amersfoort.nl voor meer informatie!

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn