ABC Amersfoort start zwemlessen voor oudere kinderen

ABC Amersfoort start zwemlessen voor oudere kinderen

Nederland is een land met veel water. We genieten ervan, maar al dat water kan ook gevaarlijk zijn. Elk jaar verdrinken er mensen, vaak jongeren. Daarom is in Amersfoort nu een zwemlesgroep voor kinderen uit groep 5 t/m 8 gestart.

 

De meeste kinderen gaan al als kleuter op zwemles. Maar er zijn ook kinderen die niet op jonge leeftijd hebben leren zwemmen. Om allerlei redenen. Omdat hun ouders het niet kunnen betalen of omdat hun ouders zich niet realiseren hoe belangrijk het is dat kinderen in Nederland kunnen zwemmen, of omdat ze niet weten waar en hoe ze hun kinderen voor zwemles kunnen aanmelden, enz.

 

Omdat het voor deze oudere kinderen niet leuk is om tussen de kleuters te zwemmen, is er een aparte lestijd gerealiseerd. Dit kon helaas alleen maar tussen 13.30 – 14.30 uur, waardoor de kinderen eerder van school moeten vertrekken. Gelukkig geven veel scholen hiervoor toestemming! Er nemen 19 kinderen deel en ze zijn allemaal enthousiast. Sommige konden na de eerste les al op hun rug naar de overkant drijven!

 

Deze zwemlesgroep voor kinderen uit de hoogste groepen van de basisschool is een initiatief van ABC Amersfoort en mogelijk gemaakt met hulp van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, die voor de meeste kinderen de lessen betaalt, de extra inzet van Amerena, waar de zwemlessen gegeven worden, en de medewerking van de verschillende scholen.

 

Mail voor meer informatie over deze zwemlessen naar gertrude.abbring@abc-amersfoort.nl.

 

 

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn