Kinderwijkraad Hoogland organiseert feest in de kerstvakantie

Tegen eenzaamheid onder kinderen

Kinderfeest Hoogland in de kerstvakantie

De kinderwijkraad van Hoogland wilde iets doen aan eenzaamheid onder kinderen. Daarom organiseerden zij in de kerstvakantie een feest.

 

Nieuwe vrienden maken

 

Eenzaamheid heeft veel  oorzaken. Gepest worden maakt eenzaam, maar opgroeien in armoede maakt ook dat je buitengesloten wordt. Op dit feest deden de kinderen spelletjes om nieuwe vrienden te maken, aten ze samen een lekker hapje, en kregen alle kinderen een prijs bij de bingo en een tasje met cadeautjes mee naar huis. Tot verrassing van de kinderwijkraad bracht wijkwethouder Micheline Paffen-Zeenni een bezoek aan het feest.

 

De belangstelling was enorm; er waren maar liefst 90 aanmeldingen. Jammer genoeg was er plek voor 60 kinderen. Ze aten broodjes knakworst en verse groentensoep die door een vrijwilliger gekookt was. Alle kinderen deden mee aan de bingo en iedereen kreeg een prijs. De kinderen leerden elkaar  kennen door verschillende spelletjes waarbij ze vragen aan elkaar stelden. Het feest eindigde met een knallende disco.

 

 

Actieve rol Kinderwijkraad Hoogland

 

De poster is door de kinderwijkraad zelf ontworpen en ook zorgden zij zelf voor sponsoren. En tijdens het feest hielp de kinderwijkraad met alles klaarzetten en de kinderen welkom heten. Ook organiseerden zij de bingo, het eten en natuurlijk de disco aan het einde.

 

 

 

Sponsors bedankt!

 

De kinderwijkraad bedankt de sponsors die allemaal hielpen om er een mooi feest van te maken: Boni en Albert Heijn sponsorden het eten, Sligro zorgde voor de cadeautjes die de kinderen aan het eind mee naar huis mochten nemen  en met de bijdrage vanuit het Buurtbudget kochten we de prijsjes voor de bingo.

 

 

 

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn