ENTER – 20 lessen over mediawijsheid voor het basisonderwijs!

Voor alle leerlingen van groep 1 t/m 8

ENTER – 20 lessen over mediawijsheid voor het basisonderwijs!

In opdracht van ABC Amersfoort ontwikkelden mediapedagogen Jacqueline Kleijer en Marije Lagendijk een lespakket over mediawijsheid: ENTER. Mediawijsheid is namelijk een belangrijke (en onmisbare) basisvaardigheid is voor de toekomst van alle kinderen. Het is sinds deze week beschikbaar voor alle basisscholen in Amersfoort.

 

ENTER is tot stand gekomen met budget uit de NPO-middelen die aan ABC beschikbaar gesteld zijn.

 

De thema’s van het lespakket zijn:

  • Wat doe jij online?
  • Wie ben jij en hoe voel je je online
  • Hoe ben je veilig online?
  • Hoe ga je met elkaar om online?
  • Wat is jouw talent online?

 

Allerlei belangrijke thema’s komen op speelse en creatieve wijze aan bod. Bijvoorbeeld online omgangsvormen, online pesten, groepsdruk, veiligheid, intimiteit, vertrouwen, vriendschap, talentontwikkeling, zelfbeeld,.

 

ENTER mediawijsheid basisschoolleerligen

 

De meeste mobieltjes blijven op het basisonderwijs nog thuis of in de telefoontas, zeker met de nieuwe regels op komst. Maar buitenschooltijd zijn kinderen veelvuldig online. En online ‘gedoe’ komt vroeg of laat de school binnen. Zo kan een online conflict tussen leerlingen invloed hebben op de sfeer in de klas of op de leerprestaties van (individuele) leerlingen. Juist de klas is een perfecte plek om mediawijsheid bespreekbaar te maken!

 

 

Binnenkort ook buiten Amersfoort beschikbaar

 

De lessen zijn kort en praktische en daardoor makkelijk in te passen in de onderwijspraktijk. Goed nieuws: ENTER kan binnenkort ook door basisscholen buiten Amersfoort aangeschaft worden!

 

Stuur een mail als je geïnteresseerd bent, dan houden we je op de hoogte! Dat kan via j.kleijer@digitforyou.nl of marije@lagendijk-empowering.nl. Vergeet dan niet om daarbij ook de naam en plaats van de school te vermelden. Kijk ook op www.lespakket-mediawijsheid.nl.

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn