Kinderen Kattenbroek op Afvalsafari met de ‘Verrukkelijke Vuilnismannen’

Als aftrap Cleanup Day 2023

Kinderen Kattenbroek geven aftrap Cleanup Day

Op 13 september jl trapten 100 leerlingen van basisscholen De Meander, De Dubbelster, De Breede Hei en Gabrie Mehen in Kattenbroek voor de derde keer de scholeneditie van de internationale World Cleanup Day af. Tijdens deze grootste wereldwijde opschoonactie van het jaar leverden zij samen met ABC Kattenbroek een bijdrage aan een schone wijk.

 

Verrukkelijke Vuilnismannen

De ludieke ‘Verrukkelijke Vuilnismannen’ gaven samen met wethouder Johnas van Lammeren met hun speciale Sterke man-op-man Acro-Kliko Truc het startsein geven voor deze dag. Onder het motto ‘de vuilnisman die alles kan!’ verbaasden de verrukkelijke vuilnismannen ook dit jaar iedereen weer met hun vuilnismansouplesse. Zo jongleerden ze met o.a. vuilniszakken, petflessen en blikjes, en scheidden zo het afval.

 

Afvalsafari

Maar daar bleef het niet bij! De kinderen gingen op Afvalsafari en verzamelden ruim 40 kilo zwerfvuil! De leerlingen van de Gabrie Mehenschool verzamelden het meeste afval en wonnen de felbegeerde wisselbeker!

 

Afvalkunst

Een week later maakten de kinderen prachtige kunstwerken met het verzamelde afval, onder begeleiding van kunstenaar Evelien Kooloos. We kijken terug op een supergeslaagde editie. Met een heel speciaal dankjewel voor Sylvia Krebber van Projecthuizen, die het evenement ook dit jaar weer fantastisch organiseerde.

 

En we kijken uit naar volgend jaar! Samen voor een schone stad met ABC Kattenbroek!

 

Aftrel Cleanup Day ABC Kattenbroek

 

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn