Hinkelbaan tegen eenzaamheid

Kinderraad in actie voor de Week tegen Eenzaamheid

Kinderraad Amersfoort: Sprongen maken in Week tegen Eenzaamheid

Van 28 september tot en met 4 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Overal in het land worden activiteiten georganiseerd waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe vrienden kunnen maken. En dat is ook belangrijk voor kinderen! De kinderraad heeft voor die week ook iets bedacht voor kinderen van de groepen 6,7 en 8. Ze gaan voor de stad een hinkelbaan ontwerpen, waarmee je sprongen kan maken tegen eenzaamheid! Dat wordt de allereerste van Nederland!

 

Bekijk hun oproep:

 

 

Na gesprekken in de klas over eenzaamheid kunnen de kinderen op een vierkant papier een kleurrijk ontwerp van hun tip, plan, idee of activiteit voor een stoeptegel maken. Die kunnen ze tot uiterlijk 10 oktober naar de gemeente sturen. Uit alle inzendingen kiest een jury, onder wie enkele gemeenteraadsleden en wethouder en/of de burgemeester 10 stoeptegelontwerpen waar een hinkelbaan van gemaakt wordt. Deze komt op verschillende plekken in de gemeente Amersfoort. De winnaars krijgen daarover bericht en worden in het zonnetje gezet!

 

Maar ook alle andere inzendingen zijn belangrijk! Naast de hinkelbaan komt er een (les)programma dat de kinderraad uit alle inzendingen gaat bedenken, met 10 activiteiten die je kunt gebruiken om vrienden van elkaar te worden. Dat programma komt voor iedereen beschikbaar.

 

Zo werken de kinderen met z’n allen aan de droom van de kinderburgemeester: eenzame kinderen helpen!

 

De kinderraad heeft alle scholen een mail en een video gestuurd waarin ze precies uitleggen wat de bedoeling is. Graag meer weten? Mail Team Kinderburgemeester, via kinderburgemeester@amersfoort.nl. Bellen mag ook: Hedy Vermeer 0645763576 of Mariëlle den Breejen 0650057991.

 

Wat is de kinderraad van Amersfoort

 

Kinderraad Amersfoort 2023

 

Kinderburgemeester Lynn Verhoeven en kinderraadsleden Moos, Farrah, Omar, Kyan, Sara, Fajenne en Pepijn praten met elkaar over onderwerpen die voor kinderen in de stad belangrijk zijn. En zij geven advies aan de burgemeester, de wethouders en raadsleden in de stad. Zij werken ook samen aan de droom van Lynn: eenzame kinderen helpen. Vanwege die mooie droom is zij door alle kinderwijkraden tot kinderburgemeester gekozen.

 

De leden van de kinderraad willen dat zo veel mogelijk kinderen met hen meedenken en meedoen, zodat Amersfoort, Hoogland en Hooglanderveen fijne plekken zijn voor kinderen om op te groeien.

 

 

Meer informatie: amersfoort.nl/kinderburgemeester

 

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn