Start Vredesweek Amersfoort met tentoonstelling kindertekeningen

Start Vredesweek Amersfoort met tentoonstelling kindertekeningen

Lief zijn voor elkaar. Je vrij voelen. Dat je mag kiezen welke sport je doet. Dat je mag doen wat je wilt. Dat betekent vrede voor de meisjes Ava, Joury en kinderburgemeester Lynn. Samen met de burgemeester openden zij de Vredesweek in Het Brandpunt in Kattenbroek.

 

Wat is de Vredesweek

 

Vrede is meer dan de afwezigheid van oorlog en hoe dit eruit ziet en tot stand komt, gaat iedereen aan. Daarom organiseert PAX al meer dan 50 jaar met duizenden mensen de vredesweek. Ook dit jaar worden van 16 t/m 24 september 2023 honderden lokale activiteiten georganiseerd met een gemeenschappelijk doel: vrede.

 

Het thema van de Vredesweek is dit jaar: (On)vrede, wat nu? Een democratie onder druk. Blijvende vrede begint bij een inclusieve samenleving waarin ieder mens een stem heeft, ongeacht achtergrond of gender.

 

Tentoonstelling kindertekeningen

 

In Amersfoort is de Vredesweek gestart met de speciale onthulling van een tentoonstelling van tekeningen, door kinderen gemaakt. Zoals een tekening van 2 kinderen die elkaars hand vasthouden, met een hartje ertussen.  Ook het Vredeskleed dat de kinderen van de kinderateliers van ABC Kattenbroek en ABC Rustenburg onder begeleiding van kunstenares Gea Boon maakten, hangt op de tentoonstelling.

 

‘Niemand mag dit ooit meemaken’

 

De burgemeester ging in gesprek met een aantal aanwezige kinderen. Ava en kinderburgemeester Lynn en Ava kunnen zich een oorlog moeilijk voorstellen. De Syrische Joury helaas wel. Ze kwam vanuit een oorlog naar Nederland: “Ik vind dat niemand dat ooit mee mag maken.”

 

Burgemeester Bolsius in gesprek met kinderburgemeester Lynn bij de start Vredesweek Amersfoort 

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn