Kunstkeiken in de zomervakantie

Eind september nieuwe editie

Kunstkeiken – ‘Kinderen kijken anders’

Elke maand een ander museum. Dat is Kunstkeiken.  Een project waar kinderen van 9 t/m 13 jaar op een speelse, laagdrempelige manier naar kunst leren kijken of iets leren over de geschiedenis van de stad.

 

Kunstkeiken? Ja, dat is verkeerd gespeld. Het is een verwijzing naar de bijnaam van Amersfoort: ‘Keistad’. Kunstkeiken is bedacht door iaMeventz en wordt samen met ABC Amersfoort uitgevoerd. Deelname is gratis.

 

‘Kinderen kijken anders naar kunst’

 

Mariska Jacobi van iaMeventz: “Het is zo leuk! Kinderen kijken heel anders naar kunst: ze zijn eerlijk, onbevangen en stellen goede vragen. “Waarom is er zoveel bloot te zien?” Ja, in de tijd van de Grieken was dat normaal, nu zijn we preutser. We zijn al naar museum Flehite geweest en hebben een rondvaarttocht gemaakt met de Waterlijn, want we vinden het ook belangrijk dat kinderen de stad en haar geschiedenis leren kennen.”

 

Wonderbaarlijke Wezens

 

Ook in de zomervakantie was er een editie van Kunstkeiken. Mariska: “We kregen een rondleiding bij Kunsthal KAdE. Het was een feest! Machteld de gids deed het geweldig. De tentoonstelling die we bekeken, was Wonderbaarlijke Wezens. Kinderen zijn zelf ook wonderbaarlijke wezens. Toen ze een video bekeken van een danser die de bewegingen van een aap nadeed, deden ze spontaan mee! Kinderen kijken anders dan volwassenen en zien en vragen veel meer. Toen Machteld aan het eind aan de kinderen vroeg hoe ze de rondleiding hadden gvonden, was het antwoord unaniem: LEUK!!”

 

 

Ook benieuwd naar deWonderbaarlijke Wezens? Je hebt nog t/m 3 september om naar deze tentoonstelling te gaan. Kijk voor meer informatie op de website van Kunsthal KAdE.

 

In september op pad met de stadsgids

 

De volgende keer, zondag 24 september, gaat Kunstkeiken op pad met Inge Vos, de stadsgids. Ga voor meer informatie of om je kind(eren) aan te melden naar het activiteitenoverzicht. Wees er snel bij, want de belangstelling is groot en vol=vol.

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn