Mooi kunstproject Wereldwijzer Taalklassen

De kinderen schilderden Picasso-portretten

Mooi kunstproject Wereldwijzer Taalklassen

ABC Hoogland organiseert activiteiten onder schooltijd voor kinderen van de Wereldwijzer Taalklassen. Dit zijn kinderen uit het AZC en de noodopvang. Uit onder andere Somalië, Afghanistan, Oekraïne en Syrië. De afgelopen weken schilderden zij als Picasso.  Een mooi project met prachtige resultaten!

 

Picasso-portretten

 

Onder de bezielende begeleiding van kunstenaar Linda de Wit maakten de kinderen van Taalschool Wereldwijzer de afgelopen weken Picasso-portretten. Op karton, met gekleurd papier en krant, zoals Picasso ook vaak werkte!

 

 

Wereldwijzer Taalklassen

 

Wereldwijzer Taalklassen is een onderwijsvoorziening voor kinderen van 4 t/m 12 jaar uit de regio Amersfoort, die korter dan 1 jaar in Nederland zijn. Op Wereldwijzer staat het leren van de Nederlandse taal centraal. Na 40 tot 60 weken stromen de leerlingen uit naar het reguliere of speciaal basisonderwijs.

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn