Nieuw - peuterbibliotheken in de wijk

Eerste 2 geopend - er volgen er nog meer!

Nieuw – peuterbibliotheken in de wijk

Amersfoort heeft sinds kort twee peuterbibliotheken! Namelijk in de wijken Zielhorst en Kruiskamp-Koppel. En er volgen er meer!

 

Feestelijk geopend

 

De Peuterbieb in de Wijk in Zielhorst en Kruiskamp werden de afgelopen weken feestelijk geopend door Jessica van De Bibliotheek Eemland. Zij las de kinderen voor uit ‘Kom, we gaan een boek lezen’. En daarna was het tijd voor een liedje, een spelletje en een knutselopdracht. De eerste boeken zijn al geleend en mee naar huis genomen.

 

 

Peuterbibliotheek Zielhorst

 

De peuterbibliotheek van Zielhorst is in wijkcentrum Het Middelpunt. Elke dinsdag tussen 9 en 10.30 uur wordt er voorgelezen. De andere dagen zijn ouders en peuters ook van harte welkom om zelf een boek te lezen of te lenen. Helemaal gratis, en zelfs een bibliotheekpasje is niet nodig. Schrijf je naam op, neem het boek mee naar huis, geniet van het verhaal en breng het later weer terug.

 

 

Peuterbibliotheek Kruiskamp-Koppel

 

De peuterbibliotheek van Kruiskamp-Koppel is in IKC Vlinderslag. Deze werd geopend tijdens de koffie-inloop. Elke donderdagochtend (behalve in de zomervakantie) kunnen ouders tussen 8:30 en 10:00 uur prentenboeken lenen voor hun peuter. Ook in deze peuterbieb is geen bibliotheekpasje nodig en alle ouders en peuters uit de wijk zijn welkom bij de koffie-inloop en de peuterbibliotheek!

 

 

Nog meer peuterbibliotheken!

 

Binnenkort krijgen ook Liendert, Nieuwland, Randenboek, Schuilenburg en Schothorst hun eigen Peuterbieb!

 

Initiatief ABC Amersfoort en de Bibliotheek Eemland

 

De peuterbieb is een initiatief van ABC Amersfoort en de Bibliotheek Eemland. Wij willen alle ouders stimuleren om vaker boekjes te bekijken en te lezen met hun kinderen. Voorlezen is heel goed voor de taalontwikkeling, maar het is gewoon ook reuze gezellig om samen te doen.

 

Zoals hierboven al staat: de boeken kunnen geleend worden zonder pasje van de bibliotheek. Als de leeshonger eenmaal is aangewakkerd kan iedereen natuurlijk terecht in de Bibliotheek (Eemhuis, Hoogland of Vathorst) voor nog veel meer leesvoer, want alle kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden.

 

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn