Lynn Verhoeven eerste kinderburgemeester van Amersfoort

Gekozen door kinderen uit de verschillende wijken

Lynn Verhoeven eerste kinderburgemeester van Amersfoort

De tienjarige Lynn Verhoeven uit de Amersfoortse wijk Zielhorst is de eerste kinderburgemeester van Amersfoort. Burgemeester.  “Mijn droom voor Amersfoort is eenzame kinderen helpen.”

 

Op 4 april is Lynn Verhoeven op het stadhuis tijdens de gemeenteraadsvergadering op feestelijke wijze officieel als kinderburgemeester geïnstalleerd.  Ook de kinderambtsketen is op dat moment onthuld. De ambtstermijn van de kinderburgemeester loopt van april 2023 tot en met maart 2024.

 

Kinderburgemeester Lynn had voor alle aanwezige kinderen, uit haar klas, de kinderwijkraden en kinderateliers, een cadeau: een ketting met daaraan een afbeelding van haar droom. ‘Iedereen is een schakel. Samen maken we een keten die alsmaar langer wordt. En willen we dat alle kinderen kunnen ‘keten’, lol kunnen maken met een ander. Neem daarom deze mee naar je klas en praat over onze droom. Samen gaan we eenzame kinderen helpen!’

 

 

Het raakt Lynn dat een kind op haar schoolplein vaak alleen zit en geen vrienden lijkt te hebben. Dat zou ze heel graag willen veranderen. Ze maakte er haar dromenkunstwerk over: elk kind in de gemeente zou een arm om zich heen moeten hebben. Niet alleen moeten staan. Haar droom sprak ook de meeste kinderwijkraden aan die de dromententoonstelling van de kandidaten-kinderburgemeester op het stadhuis bezochten. Zij gaan het komende jaar samen met de kinderburgemeester aan de slag om iets te doen aan eenzaamheid onder kinderen.

 

Als kinderburgemeester gaat Lynn praten met kinderen en de kinderwijkraden over onderwerpen die zij belangrijk vinden. En gaat zij aan de slag met haar droom voor Amersfoort. Zij zet de ideeën en wensen van kinderen op de kaart bij de mensen die belangrijke beslissingen nemen over Amersfoort. Ook gaat zij als kinderburgemeester met de burgemeester of wethouders naar activiteiten die ook voor kinderen belangrijk zijn, bijvoorbeeld de sinterklaasintocht, de 4 mei-herdenking of de opening van een groene speeltuin.

 

Lees ook het bericht Kinderen ontwerpen ambtsketen.

 

Lucas Bolsius bracht persoonlijk het goede nieuws bij Lynn thuis. Haar droom voor Amersfoort werd door de kinderen uit de verschillende wijken het meest gekozen.

 

 

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn