Burgemeester Bolsius bezoekt ABC Rustenburg

En gaat in gesprek op het Bankje van betekenis

Burgemeester Bolsius bezoekt ABC Rustenburg

En toen zat opeens burgemeester Lucas Bolsius aan de limonade in het Kinderatelier van ABC Rustenburg, heel gezellig te praten met de kinderkunstenaars. Burgemeester Bolsius kwam spontaan langs om naar het vernieuwde schoolplein en het nieuwe theehuis te kijken. Én naar de ‘Stop pesten’-bank!

 

Hoe kwam de Bank van betekenis in Rustenburg tot stand

 

De ‘Stop pesten’-bank is een Bank van betekenis. Geïnspireerd door de afkoelbank in Schuilenburg en de Bankjes van betekenis in het Soesterkwartier. In Rustenburg wilde de Kinderwijkraad een Antipest-bank omdat dit aansluit bij hun antipest-campagne. De kinderen van de Kinderwijkraad zijn in gesprek gegaan met kunstenares Gea Boon, van het Kinderatelier. Ze bedachten samen met Gea symbolen en ideeën voor de bank, en Gea gaf hen een workshop over symbolen.

 

En toen was het wachten op het echte bankje; in mei was het zover. Het kreeg een mooi plekje op het Fürglerplein. De Kinderwijkraad haalde nog een keer anti-pestideeën uit de klassen op en daarna ging ze samen met Gea aan de slag met beschilderen van de Bank van betekenis.

 

In gesprek met de burgemeester

 

De Bank deed haar werk al. De burgemeester en de kinderkunstenaars hadden een heel boeiend en harmonieus gesprek.

 

 

 

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn