Internationale World Clean Up Day in Kattenbroek

Tijdens deze Afvalsafari haalden de leerlingen 84 kg afval van straat!

Internationale World Clean Up Day in Kattenbroek

Op woensdag 14 september trapten de vier basisscholen van ABC Kattenbroek – De Meander, De Dubbelster, De Breede Hei en Gabrie Mehenschool, de scholeneditie van de internationale World Clean Up Day af. Dit gebeurde in het bijzijn van wethouder Johnas van Lammeren. World Clean Up Day is de grootste jaarlijks opschoonactie ter wereld. Inmiddels doen er 180 landen mee tijdens dit evenement op zaterdag 17 september.

 

Tijdens de opmaat voor deze grootste wereldwijde opschoonactie leverden de leerlingen van de vier scholen met veel plezier een bijdrage aan een schone wijk Kattenbroek.  De kinderen werden eerst vermaakt door mascotte Dustbin en de Verrukkelijke Vuilnismannen en toegesproken door wethouder van Lammeren.

 

Vervolgens gingen zij de wijk in om zwerfafval te verzamelen. Tijdens deze Afvalsafari haalden de 90 leerlingen in een klein uur 84 kg afval van straat! De leerlingen van de Dubbelster spanden de kroon met 49 kg afval. Hiermee wonnen zij voor de tweede opeenvolgende keer de Afvalwisselbeker!

 

Trash Art workshop
Met het opgehaalde afval wordt een kunstwerk gemaakt, op woensdag 21 september van 15.00 – 17.00 uur bij basisschool De Meander. Bij mooi weer vindt dit buiten plaats. Kijk voor meer informatie en aanmelden op: www.abc-amersfoort.nl/bekijk-activiteit/?id=2727

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn