Vertegenwoordigers kinderwijkraden lunchen met de burgemeester

Op de dag van zijn beëdiging (3e termijn)

Vertegenwoordigers kinderwijkraden lunchen met de burgemeester

Afgelopen maandag, 29 augustus, lunchten vertegenwoordigers van de kinderraden van de verschillende wijken in Amersfoort met burgemeester Bolsius. De burgemeester wilde van de jeugd horen wat hen bezighoudt en wat er speelt in hun leefwereld. Daarnaast was de lunch een goede gelegenheid voor de kinderen om elkaar te ontmoeten en ideeën uit te wisselen.

 

Lucas Bolsius werd die dag opnieuw beëdigd als burgemeester van Amersfoort. Hij wilde zijn 3e termijn starten met ontmoetingen met inwoners uit de stad. De aftrap was direct op 29 augustus; de lunch met vertegenwoordigers van de kinderwijkraden: Sara van het Buurtbestuur Junior Soesterkwartier, Levi van de Kinderwijkraad Soesterkwartier, Floris van de Kinderwijkraad Vathorst, Marieke van de Kinderwijkraad Vermeer-, Berg-, en Leusderkwartier, Bente van de Kinderwijkraad Liendert-Rustenburg, Jasmijn van de Kinderwijkraad Nieuwland, Jonas en Tom van de Kinderwijkraad Kattenbroek en Pelin van de Kinderwijkraad Schuilenburg.

 

De burgemeester stelde hen vragen als: ‘Waar zijn jullie trots op?’ ‘Wat vinden jullie belangrijk voor Amersfoort?’ ‘Hoe houden we Amersfoort een leuke stad?’ ’Wat moet ik als burgemeester doen de komende jaren?’ ‘Hebben jullie nog tips voor mij?’ ‘Wat vinden jullie belangrijk’ en ‘Waar maken jullie je misschien zorgen over?’

 

De kinderen waren ’s avonds ook bij de beëdiging zelf aanwezig, op uitnodiging van de burgemeester. Zij kijken terug op een bijzondere en waardevolle dag!

 

 

 

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn