Zomervakantie '22 - terugblik

Zomervakantie ’22 – terugblik

Ook de afgelopen zomervakantie werd er weer veel voor de kinderen georganiseerd bij de verschillende ABC’s. Een terugblik uit een aantal wijken:

Met activiteiten als FantasieArchitectuur en MondriaanZelfportret hoefden de kinderen van het Soesterkwartier zich in de zomervakantie niet te vervelen. Naast deze creatieve activiteiten was er in Speeltuin Soesterkwartier op 3 vrijdagen een superleuk feest. En ook was er het supergeslaagde sportkamp bij de Rugbyclub Bokkeduinen.

De kinderen genoten aan het einde van de vakantie samen met hun (groot)ouders van ‘Broodje Marshmallow’. De kinderen kwamen daar ook hun zomervakantieavonturendagboek laten zien. Dat zijn ze gestart op maandag 11 juli; de eerste vakantiedag. Leuk om zo met de kinderen terug te kijken op hun belevenissen.

 

De kinderen uit heel Amersfoort konden deze zomer genieten van verschillende activiteiten in de natuur. De natuurjuffen bundelden hun krachten en boden gezamenlijk activiteiten aan. 

Bij de verschillende natuuractiviteiten plukten de kinderen samen bramen, maakten ze jam en aten die op toast. Ze leerden met vergrootglazen in hout hun 1e letter branden. In het bos bouwden ze prachtige hutten voor zichzelf en huisjes voor de dieren. Ze leerden daarbij veilig een zakmes gebruiken. Ze werkten met hout en wol en maakten hun eigen blotevoetenpad. Mooi om te zien hoe de jonge en oudere kinderen samenwerkten bij deze activiteiten!

 

‘Rustenburg ontmoet.’ Wat een gezellige middag op het plein! Waar ouders en kinderen elkaar ontmoetten, gezellig spelletjes speelden bij het spelatelier, en aan sportieve activiteiten deelnamen, als volleyballen met een reuzenbal, touwtrekken en jeu-de-boules.

Ook was er kinderboerderij, met echte dieren! Geiten, schapen, een alpaca, konijnen en een ezel en honden. Er werd volop geaaid, geknuffeld en gespeeld.

En dan was er nog het bijzondere bezoek van de wereldwandelaar, die vertelde over wereldmuziek. Welke muziek komt uit welk land, met aansluitend een leuke muzikale workshop, waarbij de kinderen hun eigen muziekinstrument konden maken.

 

In de eerste week van de zomervakantie ging de Museumtoer vanuit Vathorst en Hooglanderveen naar museum Flehite in de binnenstad. Een groep van 8 kinderen wilde meer weten over de geschiedenis van onze stad en had zich aangemeld om mee te gaan.

In Flehite startte de rondleiding met het zelf bouwen van de stad Amersfoort en haar twee stadsmuren. De kinderen bleven vragen stellen en de rondleiding door het museum werd maar liefst tot drie keer toe aangevuld met een extra bezichtiging om de honger naar kennis te stillen!

De gids liet ons achteraf weten: “We vonden het een feest om jullie deelnemertjes in huis te hebben!”

Niet alle kinderen hebben ouders die met hen naar een museum kunnen gaan. ABC overweegt om volgend jaar een museumclub voor kinderen te organiseren zodat zij iedere maand een ander museum kunnen bezoeken.

Donderdag 21 juli organiseerde de Buurtsportcoach van Kruiskamp-Koppel een wijksportdag voor alle buurtbewoners van 0 tot 100 jaar. Er was een boksclinic en kinderen konden stuntsteppen. Daarnaast ontbraken natuurlijk ook onze vaste aanbieders niet. De Buitenkast zorgde voor een lekkere en gezonde snack, Kasthury Brand (Bibliotheek Eemland) en Miranda Bolderman gingen de samenwerking aan en combineerden voorlezen met muziek en dans. Tot slot was er een tekenles met CreaTempel. 

 

Op woensdag 13 juli was het weer tijd voor het inmiddels traditionele Natuur & Spelen voor de kinderen uit Randenbroek, Schuilenburg en Vermeer-, Berg-, en Leusderkwartier.

Deze keer was het thema ‘Familiefeest’. Nou, dat hebben we geweten 😊Wat leuk om verschillende families te zien in park Elisabeth Groen! Het was een prachtige dag met veel activiteiten.

Enkele hoogtepunten: mega-bellenblaas, campingspelletjes met de buurtsportcoach en waterdiertjes vangen.

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn