Kinderen Kattenbroek op Afvalsafari

met de 'Verrukkelijke Vuilnismannen'

Kinderen Kattenbroek op Afvalsafari met de ‘Verrukkelijke Vuilnismannen’

14 september trappen de basisscholen De Meander, De Dubbelster, De Breede Hei en Gabrie Mehenschool de scholeneditie van de internationale World Clean Up Day af. Tijdens deze grootste wereldwijde opschoonactie van het jaar leveren honderd leerlingen een bijdrage aan een schone wijk Kattenbroek in samenwerking met ABC Kattenbroek.

De ludieke ‘Verrukkelijke Vuilnismannen’ geven samen met wethouder Johnas van Lammeren op een speciale Acro-Kliko-Truc-manier het startsein voor deze dag. Onder het motto ‘de vuilnisman die alles kan!’ verbazen zij met hun vuilnismansouplesse. Ze jongleren met o.a. vuilniszakken, petflessen en blikjes om zo het afval te scheiden. Maar daar blijft het niet bij, de kinderen gaan op Afvalsafari: samen geven we de wijk een opschoonbeurt. Welke school verzamelt het meeste zwerfafval en gaat er met de befaamde wissel Afvalbeker vandoor?

Afval is de basis voor bijzondere kunstwerken, want blikjes, plastic flesjes, rietjes daar kunnen we wat moois van maken. Kunstenaar Evelien Kooloos maakt op 21 september kunst van afval met de leerlingen. En wie weet komt er weer een mooie expositie in de wijk!

Samen voor een schone stad met ABC Kattenbroek!

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn