Vacature: coördinator ABC Soesterkwartier

per 1 augustus 2022

Vacature: coördinator ABC Soesterkwartier, per 1 augustus

Ben jij de proactieve netwerker die alle partijen bij ons in de wijk met elkaar verbindt op het gebied van opvoeden en opgroeien? Wil jij deel uitmaken van een ambitieuze ABC-stuurgroep met veel nieuwe ideeën? Wij horen graag jouw verhaal!

 

Over ABC Soesterkwartier

ABC Soesterkwartier is een samenwerkingsverband tussen alle partijen in het Soesterkwartier waarbij de ontwikkeling van de kinderen en jongeren centraal staat. Denk hierbij aan niet alleen aan kinderen en hun opvoeders, maar ook aan sportverenigingen, professionals; scholen, kinderopvang en buurtinitiatieven. In de stuurgroep zitten 3 basisscholen (’t Anker, de Magneet en de Kubus), Ska Kinderopvang, Partou, Indebuurt033, Buurtsportcoaches, het wijkteam en de GGD.

 

We willen graag ontmoeting tussen kinderen in de wijk stimuleren en hen de kans bieden om hun talenten te ontdekken. Dat doen we door naschoolse en onderschoolse activiteiten te organiseren. Ook hechten we veel belang aan burgerschapsvorming onder en na school. Een voorbeeld hiervan is de Kinderwijkraad.

 

De functie

De ABC-coördinator onderhoudt het netwerk in de wijk, coördineert de diverse activiteiten en initieert nieuwe activiteiten, bereidt de stuurgroepvergaderingen inhoudelijk voor, schrijft de jaarprogramma’s, stelt de begroting op en schrijft de jaarlijkse rapportage. De coördinator heeft geen vaste werkplek, maar zoekt de locatie die past bij de betreffende werkzaamheden.

 

Taken en verantwoordelijkheden

  • De kwaliteit van het jaarprogramma waarborgen die passen bij de uitgangspunten van Stichting ABC.
  • Opzetten van (nieuwe) activiteiten, zowel onder schooltijd als na schooltijd, in samenwerking met de ABC-aanbieders, partners, ouders, kinderen en wijkbewoners.
  • Opbouwen en onderhouden van het samenwerkingsnetwerk in de wijk.
  • Begeleiden van gastdocenten en ouders/vrijwilligers.
  • Een goed opgebouwd programma van naschoolse activiteiten, ontmoetingen onder schooltijd, themabijeenkomsten voor ouders en studiemomenten voor professionals opstellen.
  • Proactief nadenken over de verdere ontwikkeling van ABC Soesterkwartier.

 

Wat bieden wij jou?

Een zelfstandige taak met veel afwisseling en vrijheid. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega’s die hart hebben voor kinderen en ouders in de wijk.

 

Je krijgt een werkopdracht tot 31 juli 2023, die bij voortzetting van de gemeentelijke subsidie voor St. ABC, kan worden voortgezet. Jouw inzet is op weekbasis ongeveer 10-12 uur, waarbij de meeste uren vallen in de schoolweken. Je kan de opdracht uitvoeren vanuit een zelfstandig ondernemerschap of vanuit een dienstverband van een bestaande werkgever. Het uurtarief wordt in overleg vastgesteld.

 

Wat bied jij ons?

Je hebt een netwerk in de stad Amersfoort en affiniteit met de wijk Soesterkwartier. Je bent een organisatietalent (HBO werk- en denkniveau) en communiceert vlot met verschillende doelgroepen. Je bent relationeel sterk en beschikt over een groot inlevingsvermogen. Hierdoor kun je goed schakelen tussen kinderen, ouders, professionals en vrijwilligers van de verschillende organisaties in de wijk. Je bent ondernemend, creatief, zelfstandig, stressbestendig, flexibel, komt met nieuwe ideeën en stelt je open op. Je bent een échte teamplayer.

 

Herken je jezelf in dit profiel? Solliciteer!

Stuur jouw motivatie en je CV uiterlijk 10 juni naar gertrude.abbring@abc-amersfoort.nl. Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Gertrude Abbring, programmamanager ABC Amersfoort, via 06-44366975.

 

In de week van 13 tot 17 juni vinden kennismakingsgesprekken plaats met de stuurgroep ABC-Soesterkwartier.
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Nieuwsbrief

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn