Bijzondere houtzaagkunst en meer op wijkevent Rustenburg

Hout-Zaag-Kunst - afgelopen zaterdag 9 april

Bijzondere houtzaagkunst en meer op wijkevent Rustenburg

Bij ABC Rustenburg werken we enthousiast aan de vergroening van het plein en de omgeving. Toen we de buurt vroegen wat zij belangrijk vonden, gaven zij aan dat het mooi zou zijn als de omgeving van school een ontmoetingsplek wordt voor buurtbewoners van alle leeftijden. Daar zijn we het bij ABC Rustenburg helemaal mee eens!

 

Hout-Zaag-Kunst

Naast dat het plein op deze manier wordt ingericht, is Paul Liklikuwata als buurtbewoner gestart met het ontwikkelen van Buurtpark Rustenburg. Dat ligt tussen het schoolgebouw en de Rustenburgerweg in, achter de Educatietuin. In het Buurtpark organiseert Paul, samen met ABC, iedere maand een wijkevent. Er is bijvoorbeeld al een Roofvogelshow geweest, een NLdoet-dag, en afgelopen zaterdag 9 april was er Hout-Zaag-Kunst.

In iets meer als een uurtje tijd zaagde Jeroen Boersma een prachtige uil uit een boomstam. De uil is het begin van de beeldentuin die komende jaren gestart wordt in het Buurtpark. Het plan is om er ieder jaar een nieuw beeld bij te plaatsen.


Foto’s Ietse Horneman

 

Workshops

Naast de houtzaagkunst waren er leuke workshops op de Hout-Zaag-Kunstdag. Juf Gea en Juf Yoka gaven met hun teams creatieve workshops aan de kinderen, Keistadhout was aanwezig om volwassenen te inspireren, en de kinderen van Gitalento gaven een prachtig optreden met hun gitaarmuziek.

 

Op de enorme bui na die we te verduren kregen, was de dag perfect!

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn