Vacature coördinator ABC Rustenburg

Vacature coördinator ABC Rustenburg

De term ABC is een afkorting voor Amersfoortse Brede Combinaties. Binnen een ABC werken partners uit onderwijs, kinderopvang en welzijn samen aan het bevorderen van de ontwikkelingskansen voor kinderen in Amersfoort. Een ABC biedt een samenhangend aanbod met een doorgaande ontwikkelingslijn voor kinderen van 0-12 jaar.

 

Wij zoeken een nieuwe

 

COÖRDINATOR VAN ABC RUSTENBURG

Per 1 juni 2022

Ben jij de proactieve netwerker die alle partijen (kinderen, ouders, sportverenigingen, scholen, kinderopvang en welzijn) bij ons in de wijk met elkaar verbindt?

 

Wil jij deel uitmaken van een ambitieuze ABC-stuurgroep met veel nieuwe ideeën? Wij horen graag jouw verhaal!

 

Over ABC Rustenburg

 

ABC Rustenburg is een samenwerkingsverband tussen alle partijen op en rondom het Fürglerplein en partners in de wijk. In de stuurgroep zitten 2 scholen (Kinderhof  en Windroos), Ska Kinderopvang, IndeBuurt033, Buurtsportcoaches, het Wijkteam en de GGD.

 

We willen graag ontmoeting tussen kinderen in de wijk stimuleren en hen de kans bieden om hun talenten te ontdekken. Dat doen we door naschoolse en onderschoolse activiteiten te organiseren. Zowel in het gebouw als buiten in ons mooie educatietuin. Ook hechten we veel belang aan burgerschapsvorming onder en na school. Een voorbeeld hiervan is de kinderwijkraad. Daarnaast houdt ABC Rustenburg zich bezig komend jaar bezig met het organiseren van activiteiten voor ouders, zoals een pop-up theehuis op het Furglerplein. Het vergroenen van het plein is een laatste pijler, waar we met alle ABC partijen mooie ambitieuze plannen voor hebben.

 

De functie

De ABC-coördinator onderhoudt het netwerk in de wijk, coördineert de diverse activiteiten en initieert nieuwe activiteiten. Hij/zij bereidt de stuurgroepvergaderingen inhoudelijk voor, schrijft de jaarprogramma’s, stelt de begroting op en schrijft de jaarlijkse rapportage.

 

De coördinator heeft geen vaste werkplek, maar zoekt de locatie die past bij de betreffende werkzaamheden.

 

Taken en verantwoordelijkheden

  • De kwaliteit van het jaarprogramma waarborgen
  • Opzetten van (nieuwe) activiteiten, zowel onder schooltijd als na schooltijd, in samenwerking met de ABC-aanbieders, partners, ouders, kinderen en andere wijkbewoners.
  • Opbouwen en onderhouden van het samenwerkingsnetwerk in de wijk
  • Begeleiden van gastdocenten en ouders/vrijwilligers
  • Een goed opgebouwd programma van naschoolse activiteiten, ontmoetingen onder schooltijd, themabijeenkomsten voor ouders en studiemomenten voor professionals opstellen
  • Pro- actief nadenken over de verdere ontwikkeling van ABC Rustenburg.

 

Wat bieden wij jou?

Een zelfstandige taak met veel afwisseling en vrijheid. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega´s die hart hebben voor kinderen en ouders in de wijk. Je krijgt een werkopdracht tot 31 juli 2023, die bij voortzetting van de gemeentelijke subsidie voor St. ABC, kan worden voortgezet.

 

Op jaarbasis word je maximaal 280 uur ingezet, waarbij de meeste uren vallen in de schoolweken. Je kan de opdracht uitvoeren vanuit een zelfstandig ondernemerschap of vanuit een dienstverband. Het uurtarief wordt in overleg vastgesteld.

 

Wat bied jij ons?

Je hebt een netwerk in de stad Amersfoort en affiniteit met de wijk Rustenburg. Je bent een organisatietalent (HBO-werk- en denkniveau) en communiceert vlot met verschillende doelgroepen. Je bent relationeel sterk en beschikt over een groot inlevingsvermogen. Hierdoor kun je goed schakelen tussen kinderen, ouders, professionals, vrijwilligers van de verschillende organisaties in de wijk. Je bent ondernemend, creatief, zelfstandig, stressbestendig en flexibel. Je komt met nieuwe ideeën en stelt je open op. Je bent een échte teamplayer.

 

Herken je jezelf in dit profiel? Solliciteer!

Stuur je motivatie (voorzien van ideeën en een concreet voorbeeld) en je CV voor 22 april naar marieke.vanKrugten@indebuurt033.nl Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact met Marieke via 06-43142855.

 

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn