Met onze vingers in de grond

Park met moestuin op de plek van het oude Sportfondsenpad

Met onze vingers in de grond

Op de locatie van het oude Sportfondsenbad zijn mooie appartementen verrezen. Eromheen wordt een park aangelegd, met een mooie moestuin erin voor de leerlingen van de Aloysiusschool en PWA Beekenstein samen. Susan van Ontdek het Buiten, de coördinator van het project doet verslag.

 

Als we gaan kijken naar het landje waar de moestuin gaat komen, komen er al allemaal nieuwgierige buurtbewoners langs. De mensen vinden het heel fijn dat ook de scholen betrokken zijn bij hun park. 2 dames uit de wijk hebben zich inmiddels opgeworpen als moestuinjuffen. Zij komen zowel in de klas om de kinderen te leren voorzaaien, als in de moestuin om de kinderen helemaal in te wijden in de ins en outs van het moestuinieren.

moestuinproject Vermeerkwartier

 

Iedereen kijkt ernaar uit om begin april te beginnen. Maar eerst is er nog wat voorwerk te doen; er moeten nog groenbemesters in, paadjes aangelegd worden en een zaaiplan gemaakt. Bovendien gaan de kinderen nog aan de slag met het maken van moestuinbordjes. Dat gaan zij binnenkort doen met beeldend kunstenares Gea Boon.

 

Tegen de zomervakantie hopen we ons eerste oogstfeest te houden. We houden u op de hoogte!

 

Voor vragen over het moestuinproject van ABC Leusderkwartier: susan@ontdekhetbuiten.nl.

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn