Vacature ABC-coördinator Vermeer-, Berg-, Leusderkwartier

Per 1 april

Vacature coördinator ABC Vermeer-, Berg-, Leusderkwartier (VBL)

De term ABC is een afkorting voor Amersfoortse Brede Combinaties. Binnen een ABC werken partners uit onderwijs, kinderopvang en welzijn samen aan het bevorderen van de ontwikkelingskansen voor kinderen in Amersfoort. Een ABC biedt een samenhangend aanbod met een doorgaande ontwikkelingslijn voor kinderen van 0-12 jaar.

Wij zoeken:

COÖRDINATOR VAN ABC VBL (Vermeer-, Berg-, Leusderkwartier)
Per 1 april 2022

 

Ben jij de proactieve netwerker die alle partijen bij ons in de wijk met elkaar verbindt (kinderen, ouders, sportverenigingen, professionals; scholen, kinderopvang en buurt)?

 

Wil jij deel uitmaken van een ambitieuze ABC-stuurgroep met veel nieuwe ideeën? Ben jij de gedreven ABC-coördinator die ABC VBL helpt groeien? Wij horen graag jouw verhaal!

 

Over ABC VBL

ABC VBL is een samenwerkingsverband tussen 4 scholen (Bilalschool, Aloysiusschool, PWA Beekestein, Vondelschool), kinderopvangorganisaties, het samenwerkingsverband, de buurtsportcoaches, Hogeschool Utrecht en Indebuurt033 in de wijk. Maar we zijn groeiende en zoeken aansluiting met meer scholen, wijkinitiatieven en partners.

 

We willen graag ontmoeting tussen kinderen in de wijk stimuleren. Dat doen we door naschoolse activiteiten, maar ook onderschools met bijvoorbeeld een theaterproject en gezamenlijk moestuinieren voor kinderen. Ook hechten we veel belang aan burgerschapsvorming onder en na school. Een voorbeeld hiervan is de kinderwijkraad. Daarnaast houdt ABC VBL zich komend jaar bezig met het organiseren van activiteiten voor ouders, zoals het realiseren van een mama/papacafé in de wijk.

 

De functie

De ABC-coördinator onderhoudt het netwerk in de wijk, coördineert de diverse activiteiten en initieert nieuwe activiteiten, bereidt de stuurgroepvergaderingen inhoudelijk voor, schrijft de jaarprogramma’s, stelt de begroting op en schrijft de jaarlijkse rapportage. De coördinator heeft geen vaste werkplek, maar zoekt de locatie die past bij de betreffende werkzaamheden.

 

Taken en verantwoordelijkheden

  • De kwaliteit van het jaarprogramma waarborgen die passen bij de uitgangspunten van Stichting ABC
  • Opzetten van (nieuwe) activiteiten, zowel onder schooltijd als na schooltijd, in samenwerking met de gastdocenten, ouders, kinderen en wijkbewoners.
  • Opbouwen en onderhouden van het samenwerkingsnetwerk in de wijk
  • Zoeken naar, instrueren en begeleiden van gastdocenten en ouders/vrijwilligers
  • Een goed opgebouwd programma van naschoolse activiteiten, ontmoetingen onder schooltijd, themabijeenkomsten voor ouders en studiemomenten voor professionals opstellen
  • Proactief nadenken over de verdere ontwikkeling van ABC VBL

 

Wat bieden wij jou?

Een zelfstandige taak met veel afwisseling en vrijheid. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega´s die hart hebben voor kinderen en ouders in de wijk.

 

Je krijgt een werkopdracht tot 31 juli 2023, die bij voortzetting van de gemeentelijke subsidie voor St. ABC kan worden voortgezet. Op jaarbasis word je maximaal 280 uur ingezet, waarbij de meeste uren vallen in de schoolweken. Je kan de opdracht uitvoeren vanuit een zelfstandig ondernemerschap of vanuit een dienstverband. De freelance uurvergoeding is € 60 excl. BTW.

 

Wat bied jij ons?

Je hebt een netwerk in de stad Amersfoort en affiniteit met de wijk VBL. Je bent een organisatietalent (HBO werk- en denkniveau) en communiceert vlot met verschillende doelgroepen. Je bent relationeel sterk en beschikt over een groot inlevingsvermogen. Hierdoor kun je goed schakelen tussen kinderen, ouders, professionals, vrijwilligers van de verschillende organisaties in de wijk. Je bent ondernemend, creatief, zelfstandig, stressbestendig, flexibel, komt met nieuwe ideeën en stelt je open op. Je bent een échte teamplayer.

 

Herken je jezelf in dit profiel? Solliciteer!

Stuur dan jouw motivatie (voorzien van ideeën en een concreet voorbeeld) en je CV voor 7 maart naar Latifa Benbouker via l.benbouker@simonscholen.nl.

 

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met de huidige ABC-coördinator:
Marieke van Krugten via 06-43142855

Acquisitie stellen wij niet op prijs

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn