Kinderwijkraad Soesterkartier presenteert miljoenennota voor 2022

Wethouder Janssen neemt Gouden Koffer met toekomstplannen in ontvangst

Kinderwijkraad Soesterkwartier presenteert miljoenennota aan wethouder

Het Soesterkwartier werkte de afgelopen maanden aan het Wijkperspectief. Maar liefst 800 volwassenen reageerden op de vraag wat zij belangrijk vinden voor de wijk. Maar hoe zit het met de kinderen? Kinderen t/m 14 jaar zijn 17% van de bevolking van de wijk. Kortom; het is heel belangrijk om ook te weten wat zij belangrijk vinden voor de toekomst van het Soesterkwartier. Daarom is er met de groepen 6, 7 & 8 van basisscholen de Kubus, het Anker en de Magneet ook een Jeugdwijkperspectief ontwikkeld. In totaal 250 kinderen hebben al meegedacht.

 

Gouden Koffer van het Soesterkwartier

 

De kinderen brachten in 3 lessen in kaart hoe zij de wijk gebruiken. Eerst ontdekten zij de geschiedenis van de wijk met oude foto’s. Daarna beschreven zij hun wensen voor de toekomst van de wijk. En uiteindelijk stelden zij een heuse miljoenennota op. Alle plannen en ideeën van de kinderen zijn opgenomen in onze Gouden Koffer van het Soesterkwartier. Wethouder Astrid Janssen nam de Gouden Koffer in ontvangst.

 

Prachtige plannen voor de toekomst

 

Er zaten prachtige plannen bij, zoals een educatieve buurtboerderij, bloemen voor insecten, een veiligere Noordewierweg, een bosbadkaart voor mensen die het niet kunnen betalen, autovrije straten, meer activiteiten voor kinderen van 10 jaar en ouder, en een nagelstudio en/of snoepwinkeltje in de wijk.

 

wethouder Janssen kinderwijkraad Soesterkwartier

Nieuwe Kinderwijkraad stelt zich voor

 

Tijdens de lessen kozen de kinderen ook de nieuwe Kinderwijkraad. De Kinderwijkraad neemt de taak op zich om te zorgen dat de ideeën van de kinderen een goede plek krijgen in het Wijkperspectief, en uiteindelijk natuurlijk ook uitgevoerd gaan worden.

 

De kinderwijkraad stelt zich graag aan je voor:

kinderwijkraad Soesterkwartier 2021-22

 

Wij zijn de nieuwe kinderwijkraad. We hebben een aantal rijmende namen zoals Evi, Levi, Davy, nog een Evi, Noami, Hedy maar ook een Eelke, Sobhan, Anna, Yannick, Kayne en Dana. Dana is dit jaar onze stagiaire van de HBO International Social Work. In het midden van de foto staat wethouder Astrid Janssen, die de Gouden Koffer in ontvangst neemt.

Bekijk ook het verslag van de middag:

Ben je benieuwd naar alle spectaculaire, liefdevolle plannen van de kinderen? Houd dan de website Soesterkwartier.nu in de gaten. Op 7 en 8 december is er bij de Emmaüskerk een presentatie over het Wijkperspecfief. Wil je de plannen van de kinderen zien? Kom dan vooral langs! Ben jij zelf kind, en zit je op een school buiten het Soesterkwartier? We horen ook graag jouw mening over het Soesterkwartier. Kom dan meepraten over het Jeugdwijkperpectief op 8 december tussen 14.00 en 17.00 uur bij de Emmauskerk.

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn