Buurtbestuur Junior Soesterkwartier neemt deel aan eerste kindervragenuur gemeenteraad Amersfoort

Buurtbestuur Junior Soesterkwartier neemt deel aan eerste kindervragenuur gemeenteraad Amersfoort

Het Buurtbestuur Junior van het Soesterkwartier nam deel aan het eerste kindervragenuur van de gemeente Amersfoort. Het kindervragenuur was op 16 november, in de raadzaal van het gemeentehuis met de burgemeester en de raadsleden.

 

Vier vragen aan de gemeenteraad van Amersfoort

 

Het Buurtbestuur Junior van het Soesterkwartier had meer vragen voorbereid, maar er werden er 4 uitgekozen die zij  in het kindervragenuur mochten stellen. Namelijk:

 

1. Kan er bij het bosbad een overdekt gedeelte gemaakt worden, waardoor het bad het hele jaar open kan én door meer inkomen misschien makkelijker kan voortbestaan?
2. Hebben jullie een idee over hoe je armoede voor kinderen tegen kunt gaan?
3. Weten jullie die verkeersobstakels die midden op de weg staan met verkeersborden erop? Die zijn omringd met tegels, die tegels zouden groen kunnen worden met misschien mooie bloemen?
4. Kijken op alle daken van de stad welke er mosdaken of groene daken kunnen worden. Met zonnepanelen ertussen, lijkt jullie dat een goed plan?

 

 

Antwoorden van de raadsleden

 

De raadsleden gaven allerlei antwoorden, en vooral ook opties over hoe de kinderen zelf aan de slag kunnen. Zoals bijvoorbeeld de enquête die ingevuld kon worden over het Bosbad. Of tot wie je je kunt wenden wanneer je in armoede leeft. De verkeersobstakels waren waarschijnlijk te gevaarlijk om in te richten met groen. Maar het buurtbestuur is er natuurlijk nog niet helemaal over uit of dat echt zo is! Want natuurlijk blijven en willen zij zich inzetten voor een zo groen en duurzaam mogelijke wijk. En een wijk waarin we elkaar zien en op liefdevolle wijze samenleven.

 

 

Afsluitend diner in het restaurant van het gemeentehuis

 

Om 18.00 uur kregen alle deelnemende kinderen een diner aangeboden in het restaurant van het gemeentehuis. Buurtbestuurlid Sara besloot tijdens dat diner toch nog even op de burgemeester af te stappen en te vragen hoe dat nou toch zit met die kinderen die niet in Nederland mogen blijven? Waarop de burgemeester aangaf dat hij de procedure zoals die nu is graag zou veranderen. Zodat kinderen in ieder geval sneller weten of zij in ons land mogen blijven.

 

Neem contact op met je vragen en ideeën voor het Soesterkwartier

 

Het was een gezellige avond waarin de kinderen van het buurtbestuur eigenlijk nog veel meer hadden willen bespreken. Maar zij gaan gewoon weer in het Soesterkwartier aan de slag met wat zij van belang achten. Wil je weten wat het Buurtbestuur Junior doet? Wil je meedenken. Ben je 12 jaar of ouder? Heb je mooie plannen voor het Soesterkwartier? Neem gerust contact op via hedy.vermeer@gmail.com

Alle foto’s in dit nieuwsbericht zijn van Simon Lamme.

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn