Kinderdialoog groep 7 - waardevolle ochtend!

Thema kinderdialoog 2021: Onderwijs en leren

Kinderdialoog groep 7 – waardevolle ochtend!

‘Wat wil je leren en waarom?’ ‘Wie geeft les en met wie zit je in de klas?’ ‘Hoe ziet een schoolweek eruit en waarom?’ ‘Hoe ziet de school zelf eruit en waarom?’ Dit waren de onderwerpen die de kinderen van alle groepen 7 van de basisscholen in Kruiskamp-Koppel bespraken tijdens de kinderdialoog van dit jaar.

 

Thema kinderdialoog 2021: Onderwijs en leren

 

ABC Kruiskamp-Koppel organiseerde de Kinderdialoog samen met Maarten Rector van DoorDacht Doen en het vrijwilligersnetwerk kinderwijkdialogen dat Maarten heeft opgezet. De kinderen gingen met elkaar in dialoog over thema ‘Onderwijs en leren’. Dit thema kozen we omdat  de kinderdialoog dit jaar plaatsvond tijdens de Nationale Onderwijsweek.

 

kinderdialoog 2021 kruiskamp-Koppel hele groep

 

Uitdaging en afwisseling zijn toverwoorden

 

Bij elkaar deden 60 kinderen van de SBO Michaelschool, de Sint Jorisschool en IKC Vlinderslag mee aan de kinderdialoog. In 10 groepen, zodat er voor ieder kind voldoende ruimte was om aan het woord te komen. De gesprekken werden geleid door Maarten Rector, Inge Brouwer (coördinator van ABC Kruiskamp-Koppel) en vrijwilligers uit het netwerk kinderwijkdialogen.

 

Al met al kunnen we stellen dat de kinderen nu het gevoel hebben veel te móeten. Kinderen willen echt veel leren, als ze maar weten waar ze het in de toekomst voor nodig hebben. Daarnaast willen zij meer ruimte voor het leren van praktische vaardigheden. Uitdaging en afwisseling zijn toverwoorden. In de lessen, in de indeling van de schoolweek en bij de inrichting van de binnen- en buitenruimte.

 

 

Verschillende types leerkrachten

 

Belangrijk is ook wie er voor de klas staat. Ook daarbij is afwisseling het toverwoord, volgens de kinderen. Het liefst verschillende types personen. In die acht jaar op de basisschool willen ze een meester en een juf, iemand die stoer is en iemand die juist heel zachtaardig is en vooral ook jongere leerkrachten.

 

Samenwerken is ook belangrijk

 

Samenwerken is ook belangrijk voor de kinderen, zowel met elkaar in de eigen leeftijdsgroep, als met jongere kinderen van school en met de (directe) omgeving. Meer weten over andere scholen en inspraak zijn belangrijke thema’s voor ze.

 

Waardevolle ochtend!

 

De ochtend was zeer geslaagd. Zowel kinderen als leerkrachten en begeleiders vonden de dialoog heel waardevol. Kinderen kunnen prima onder woorden brengen wat zij belangrijk vinden. Wil je meer weten over wat zij vertelden? Neem dan contact op met de coördinator van ABC Kruiskamp-Koppel, Inge Brouwer, via inge.brouwer@abc-amersfoort.nl.

 

Ontmoetingen onder schooltijd ook voor alle andere groepen

 

Jaarlijks worden er verschillende ontmoetingen georganiseerd door ABC Kruiskamp-Koppel. De kinderen van de drie verschillende scholen uit de wijk komen dan onder schooltijd per groep bij elkaar om een gezamenlijke activiteit te doen. Dat gaat van spelen op het schoolplein voor kleuters naar een beroepencarrousel voor groep 8. En de kinderdialoog voor groep 7 dus. Doel van deze ontmoetingen is om elkaar te leren kennen. Vriendschappen hoeven er niet uit voort te komen, maar elkaar herkennen op straat helpt bij het creëren van een veiligere omgeving.

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn