Kick-Off Scholeneditie World Clean Up Day groot succes

Leerlingen halen 44 kilo zwerfvuil op in de wijk Kattenbroek!

Kick-Off Scholeneditie World Clean Up Day groot succes

Vanmorgen trapten de 4 basisscholen van ABC Kattenbroek; De Meander, De Dubbelster, De Breede Hei en Gabrie Mehenschool de scholeneditie van de internationale World Clean Up Day af in het bijzijn van onder andere wethouder Menno Tigelaar.

Kinderen in Kattenbroek hebben echt een stem!

Tijdens deze grootste wereldwijde opschoonactie van het jaar hebben honderd leerlingen met veel plezier een bijdrage geleverd aan een schone wijk Kattenbroek. Het idee hiervoor is ontstaan bij de Kinderwijkraad in Kattenbroek. Een schone en groene wijk stond hoog in de Top 5. De input voor de Top 5 komt van honderden kinderen in de wijk.

Afvalwisselbeker voor De Dubbelster

Tijdens de Afvalsafari haalden de kinderen samen 44 kilo afval op. Onder andere veel blikjes en peuken. Kinderen van De Dubbelster haalden het meeste afval op en wonnen daaromde Afvalwisselbeker.

Trash Art workshop & #GiveSealifeAhand

Volgende week gaan de kinderen met het opgehaalde afval een kunstwerk maken. Om precies te zijn op woensdag 22 september van 15.00 – 16.30 uur bij De Meander. Bij mooi weer vindt dit buiten plaats. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op www.abc-amersfoort.nl/abckattenbroek.
Op woensdag 29 september brengt Tomás Tigchelaar Lourenco een bezoek aan de wijk. Hij vertelt dan op eigen wijze hoe hij beachcleanupper is geworden en duizenden volgers heeft gekregen van over de hele wereld. Met een #GiveSealifeAhand sturen de leerlingen een afvalhandprint de wereld over via Instagram. Vanmorgen hebben de leerlingen al hun eigen hand gemaakt die we de wereld over gaan sturen. Hoe cool is dat?!

Voor de workshops kun je je nog aanmelden via: www.abc-amersfoort.nl/abckattenbroek.

Samen voor een schone stad met ABC Kattenbroek!
Dit bijzondere project wordt mede mogelijk gemaakt door ABC, Projecthuizen en Buurtbudget (BIK) Kattenbroek.

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn