BuitenAtelier groot succes

Supergeslaagd zomerprogramma ABC Kattenbroek

Supergeslaagd BuitenAtelier bij ABC Kattenbroek

In Kattenbroek kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd zomerprogramma! Zo waren er enorm veel aanmeldingen voor het wekelijkse ABC BuitenAtelier. Een verslag:

Heerlijk onder een boom of in het gras

Sommige kinderen kwamen elke week; anderen zo nu en dan. Zo was er ook weer plaats voor kinderen van de wachtlijst. De kinderen zaten heerlijk onder een boom of in het gras te werken aan hun kunstwerk.

De kinderen kozen zelf wat voor kunstwerk ze wilden maken. Er stond een tafel klaar, die was ingericht als een soort buffet; met allemaal materialen waarmee de kinderen konden werken. Verf, stiften, krijt, papier, klei, happy stones, touw… Plus houten werkplaten waarop de kinderen een vel papier konden plakken en waarmee ze op een zelfgekozen plekje konden werken.

Tas met kunstenaarsbenodigdheden

Voor de eerstekeerkunstenaars hing er ook een tas met allerlei kunstenaarsbenodigdheden klaar.

Wekelijks een nieuwe uitdaging

Marinda, coördinator van ABC Kattenbroek en Gea, beeldend kunstenaar, hielpen de kinderen die dat wilden op weg. Ook mailden zij de deelnemers van het BuitenAtelier elke week een uitdaging. De kinderen bepaalden zelf of ze met die uitdaging aan de slag gingen. De uitdaging voor het laatste BuitenAtlier was bijvoorbeeld om een eigen boom te creëren met gemixte materialen. Bijvoorbeeld met verf, stiften. Of met krijt, steen en klei, Of met gevonden stokken, verf, ijzerdraad, wol, touw… Of met alles…

Práchtige kunstwerken

De deelnemende kunstenaars waren laaiend enthousiast. En – ook al gaat het daar niet om – hun kunstwerken waren práchtig! Hieronder een selectie:

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn