Vijf vragen aan Afke van der Zwaard (Indebuurt033)

ABC Nieuwland stelt zich voor

Vijf vragen aan Afke van der Zwaard (Indebuurt033)

Maak kennis met ABC Nieuwland! In onze rubriek ‘vijf vragen aan…’ stellen we de mensen aan jullie voor die betrokken zijn bij ABC Nieuwland. In deze aflevering 5 vragen aan Afke van der Zwaard van Indebuurt033.

Wat is jouw relatie met ABC Nieuwland?

“Drie jaar geleden startte ik in de wijk als buurtnetwerker van Indebuurt033. In deze functie spreek ik met allerlei mensen en organisaties en kan ik vragen, antwoorden en mensen met elkaar verbinden. Ik heb me aangesloten bij het netwerk van ABC Nieuwland, want ik vind het heel interessant om welzijn te verbinden met onderwijs en kinderopvang.”

Wat hoop je dat ABC Nieuwland kan betekenen voor de wijk?

“Alle kinderen die in de wijk naar school en/of de opvang gaan krijgen te maken met ABC Nieuwland, hoewel ze dat zelf niet altijd weten. ABC is er namelijk voor alle kinderen in Nieuwland en is de initiatiefnemer en (mede)organisator van veel activiteiten voor kinderen én ouders. Ik hoop dat door die activiteiten kinderen vaker en makkelijker contact met elkaar krijgen, dat samen spelen of sporten daardoor soepeler en leuker wordt. Nieuwland maakt het kinderen met al z’n door sloten omgeven buurtjes niet makkelijk om even naar een speelplek verderop in de wijk te gaan, dus helpt het als er andere ‘wegen’ zijn naar samen optrekken.”

Hoe ziet jouw droom voor Nieuwland eruit?

“Mijn droom is eigenlijk heel basaal: Dat mensen hun buren kennen, elkaar groeten en dat men naar elkaar omziet als dat nodig is. Ik hoop dat Nieuwlanders hier settelen, blijven, en elkaar dus blijven kennen.”

Hoe ga jij ervoor zorgen dat die droom werkelijkheid wordt?

“Mijn aandeel is het ondersteunen van inwoners die hun wijk willen verbeteren. Door hen te helpen bij het regelen van wat de wijk hard nodig heeft: ontmoetingen. Denk aan samen tuinieren, samen koken, samen eten. Maar ik zorg ook dat alle informatie verspreid wordt over wat er in de wijk allemaal te doen is. Dat is echt al heel veel, maar veel mensen weten dat nog niet. Communicatie is heel belangrijk.”

Wat wens je de kinderen uit Nieuwland toe?

“Een ontspannen thuisplek en veel plezier met buurkinderen en klasgenoten.”

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn