Vijf vragen aan Ellen ten Voorde (gemeente Amersfoort)

Nieuwland stelt zich voor

Vijf vragen aan Ellen ten Voorde (gemeente Amersfoort)

Maak kennis met ABC Nieuwland! In onze rubriek ‘vijf vragen aan…’ stellen we de mensen aan jullie voor die betrokken zijn bij ABC Nieuwland. In deze aflevering 5 vragen aan Ellen ten Voorde van de gemeente Amersfoort.

Wat is jouw relatie met ABC Nieuwland?

“Ik ben vanuit de gemeente Amersfoort de gebiedsmanager van Nieuwland. Dat betekent dat ik probeer goed te luisteren naar wat mensen in Nieuwland nodig hebben en dit samen met collega’s bij de Gemeente en partners in de wijk te organiseren. Het is fijn dat de scholen, kinderdagverblijven en Indebuurt033 al zo goed samenwerken. Daardoor kunnen acties en signalen vanuit hen snel worden opgepakt.”

Wat hoop je dat ABC Nieuwland kan betekenen voor de wijk?

“In Nieuwland wonen veel kinderen en jongeren. Met de meeste van hen gaat het goed, maar sommige kinderen kunnen wat extra hulp gebruiken. En dat geldt ook voor sommige ouders. Samen sta je sterker, dus ik hoop dat juist door de samenwerking van ABC kinderen op tijd hulp krijgen als ze dat nodig hebben en dat signalen van kinderen en jongeren in de wijk sneller kunnen worden opgepakt. Volwassenen kunnen stemmen, een melding maken en weten vaak de juiste personen te vinden, waardoor ze goed gehoord worden. Maar kinderen maken ook intensief gebruik van hun buurt! ABC kan kinderen helpen door ook hen een stem te geven.”

Hoe ziet jouw droom voor Nieuwland eruit?

“In mijn droom groeien kinderen gelukkig en veilig op in een wijk waar zij zich prettig voelen. Zowel jong als oud voelt zich thuis in de wijk. En ook al hebben ze verschillende wensen en behoeften, samen maken ze de wijk tot een prettige plek voor iedereen.”

Hoe ga jij ervoor zorgen dat die droom werkelijkheid wordt?

“Vanuit de gemeente zijn we bezig om op verschillende plekken nieuwe speeltuinen aan te leggen. En we proberen ook plekken te maken waar de wat oudere kinderen welkom zijn. Zelf neem ik me voor om, naast het perspectief van bewoners die mij goed weten te vinden, ook op zoek te gaan naar geluiden die wat minder makkelijk bij mij komen, bijvoorbeeld van kinderen.”

Wat wens je de kinderen uit Nieuwland toe?

“Ik wens dat alle kinderen zich fijn voelen in Nieuwland. En alvast een hele fijne zomervakantie!”

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn