Kinderen in het Soesterkwartier organiseren eigen vakantiestraten

Op initiatief van buurtbewoner

Kinderen in het Soesterkwartier organiseren eigen vakantiestraten

Kinderen in het Soesterkwartier mogen deze zomer een vakantiestraat organiseren. Dat is een initiatief van buurtbewoner Alex van der Woerd. Hij ziet namelijk graag dat er minder auto’s in de straten zijn, zodat kinderen er weer kunnen spelen. Als ABC Soesterkwartier vinden we dat natuurlijk ook een top-idee.

Buurtbestuur Junior dacht mee

Het Buurtbestuur Junior heeft meegedacht over hoe we dat het beste kunnen aanpakken. Op hun monopolyspel zie je allemaal ideeën van wat kinderen op zo’n dag in de straat zouden kunnen doen. En waarschijnlijk hebben kinderen van de straten zelf ook veel ideeën. Sommige ideeën kosten wellicht geld. Daarom is er een budget van 200 euro per straat beschikbaar. Daar kunnen kinderen dan bijvoorbeeld een luchtkussen voor huren, of schmink van kopen. Er kunnen maximaal 10 straten meedoen.

Meld het bij de gemeente

Ook moet je het bij de gemeente melden als je de straat af wilt zetten. Dat moet ten minste 3 weken van te voren via www.amersfoort.nl.

Meer informatie

Lijkt het je leuk om zo’n vakantiestraat te organiseren? Kom dan naar onze voorlichtingsbijeenkomst op 14 juli om 15.30 tot 17.30 (inloop) in de Verkeerstuin op de Wagenwerkplaats. Kun je niet, maar zou je wel graag meer willen weten? Dan kan je contact opnemen met Alex van der Woerd van Buurtauto op alex@buurtauto.nl.

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn