Al wandelend 75 jaar terug in de tijd in het Soesterkwartier

Loop 10 juli ook mee!

Al wandelend 75 jaar terug in de tijd in het Soesterkwartier

Leerlingen uit de groepen 7 en 8 in het Amersfoortse Soesterkwartier werden afgelopen weken getrakteerd op een bijzondere geschiedenisles: verhalenverteller Melanie Plag nam ze mee op pad in de wijk en vertelde op verschillende locaties wat een heel gewone Amersfoortse schooljongen daar meemaakte tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Wijkmuseum Soesterkwartier

De leerlingen reageerden enthousiast: “Veel leuker dan een geschiedenisles in de klas,” lieten enkelen spontaan horen. Anderen wilden vooral het naadje van de kous weten over de straat waar hun familie woonde. Een deel van de groepen bezocht ook Wijkmuseum Soesterkwartier. In de museumwoning, met een inrichting zoals halverwege de vorige eeuw, waanden de kinderen zich helemaal terug in de tijd!

Project ‘Soesterkwartier – 75 jaar later

De terug-in-de-tijd-wandeling is onderdeel van het project ‘Soesterkwartier – 75 jaar later’ dat Stichting Schoolverteller ontwikkelde met Wijkmuseum Soesterkwartier. Dankzij een subsidie van het Mondriaanfonds kon er naast de wandeling ook een lesbrief voor scholen ontwikkeld worden en een webpagina met aanvullende foto’s en filmpjes.

Mini-documentaires over de wijk

Voor de filmpjes op de pagina werkte verteller Melanie Plag samen met Auke Hamers, die net als zijzelf in het Soesterkwartier woont: “Doordat hij mijn vertelling combineerde met archieffoto’s en dronebeelden zijn het een soort mini-documentaires over de wijk geworden.”

 

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn