Al wandelend 75 jaar terug in de tijd in het Soesterkwartier

Loop 10 juli ook mee!

Al wandelend 75 jaar terug in de tijd in het Soesterkwartier

Leerlingen uit de groepen 7 en 8 in het Amersfoortse Soesterkwartier werden afgelopen weken getrakteerd op een bijzondere geschiedenisles: verhalenverteller Melanie Plag nam ze mee op pad in de wijk en vertelde op verschillende locaties wat een heel gewone Amersfoortse schooljongen daar meemaakte tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Wijkmuseum Soesterkwartier

De leerlingen reageerden enthousiast: “Veel leuker dan een geschiedenisles in de klas,” lieten enkelen spontaan horen. Anderen wilden vooral het naadje van de kous weten over de straat waar hun familie woonde. Een deel van de groepen bezocht ook Wijkmuseum Soesterkwartier. In de museumwoning, met een inrichting zoals halverwege de vorige eeuw, waanden de kinderen zich helemaal terug in de tijd!

Project ‘Soesterkwartier – 75 jaar later

De terug-in-de-tijd-wandeling is onderdeel van het project ‘Soesterkwartier – 75 jaar later’ dat Stichting Schoolverteller ontwikkelde in samenwerking met Wijkmuseum Soesterkwartier. Dankzij een subsidie van het Mondriaanfonds kon er naast de wandeling tevens een lesbrief voor scholen ontwikkeld worden en een webpagina met aanvullende foto’s en filmpjes. Deze webpagina is voor een breed publiek toegankelijk via schoolverteller.nl/verhalenkaart-soesterkwartier.

Mini-documentaires over de wijk

Voor de filmpjes op de pagina werkte verteller Melanie Plag samen met Auke Hamers, die net als zijzelf in het Soesterkwartier woont: “Doordat hij mijn vertelling combineerde met archieffoto’s en dronebeelden zijn het een soort mini-documentaires over de wijk geworden.”

Doe mee aan de extra editie van de terug-in-de-tijd-wandeling!

Voor geïnteresseerden is er op zaterdag 10 juli aanstaande een extra editie van de terug-in-de-tijd-wandeling. De wandeling start om 11.00 uur, duurt circa 90 minuten en is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar. Deelname kost €10 per persoon. Neem voor reservering (verplicht!) en aanvullende informatie contact op met Melanie Plag, via melanie@schoolverteller.nl of 06 814 362 00.

 

Nieuwsbrief

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn