Vijf vragen aan… Roy Boute (Buurtspeelcoach)

Nieuwland stelt zich voor

Vijf vragen aan… Roy Boute (Buurtspeelcoach)

Maak kennis met ABC Nieuwland! In onze rubriek ‘vijf vragen aan…’ stellen we de mensen aan jullie voor die betrokken zijn bij ABC Nieuwland. In deze aflevering 5 vragen aan Roy Boute, buurtspeelcoach.

Wat is jouw relatie met ABC Nieuwland?

“In samenwerking met ABC Nieuwland hebben we een Buurtspeelclub opgericht, waarbij we kinderen opleiden tot ‘speelbaas’. Elke vrijdagmiddag komen we bij het speelterrein “De Draak” bij elkaar om lekker te buiten te spelen. De speelbazen –herkenbaar aan hun felgekleurde hesjes- helpen dan de andere kinderen met het buiten spelen.” Er worden veel diverse spelletjes gespeeld, denk hierbij aan, jachtseizoen, buskruit, voetbal en touwtje rekken.

Wat hoop je dat ABC Nieuwland kan betekenen voor de wijk?

“Ik vind dat ABC belangrijk werk doet, omdat daarin de scholen, de kinderopvang en het welzijnswerk samenkomen. Samen zorgen zij ervoor dat er activiteiten in de wijk worden georganiseerd en dat deze bekend zijn. En ABC onderzoekt aan welke activiteiten er nog meer behoefte bestaat.”

Hoe ziet jouw droom voor Nieuwland eruit?

“Mijn droom is dat heel Nieuwland met elkaar in beweging is om vanuit hier een vitalere en plezierige toekomst met elkaar op te bouwen.” Met elkaar spelen en bewegen stimuleert namelijk altijd het maken van positievere en bewustere keuzes.

Hoe ga jij ervoor zorgen dat die droom werkelijkheid wordt?

“Ik geef zelf het spelende voorbeeld en laat zien hoe leuk het is om met elkaar buiten te spelen.” Goed voorbeeld doet vaak goed volgen. Als jouw voorbeeld alleen maar stil zit en op zijn telefoon spelletjes speelt, wordt dit voor het kind ook interessant. Maar als jij laat zien hoe leuk het is om met elkaar in beweging te zijn, zul je zien hoe snel kinderen dit goede voorbeeld volgen.

Wat wens je de kinderen uit Nieuwland toe

“Enorm veel speelplezier!”

Meer informatie: www.buurtspeelcoach.nl

 

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn