NIEUW BUURTSPEELPLEIN VAN KINDCENTRUM DE MAGNEET ZORGT VOOR VERBINDING IN HET SOESTERKWARTIER

Verslag van de feestelijke opening

NIEUW BUURTSPEELPLEIN VAN KINDCENTRUM DE MAGNEET ZORGT VOOR VERBINDING IN HET SOESTERKWARTIER

Op woensdag 23 juni 2021 was de feestelijke opening van het nieuwe buurtspeelplein van Dalton-kindcentrum De Magneet in het Soesterkwartier. Het plein biedt een scala aan speelmogelijkheden: van waterpomp tot knikkerbaan, van klimroute tot schommelmand. Het voetbalveld is bovendien climateproof aangelegd. Met dit speelplein is het Soesterkwartier een prachtige ontmoetingsplek voor alle kinderen uit de buurt rijker.

Ontmoetingsplek voor kinderen uit de buurt

 

Ad Goenee, meerscholendirecteur bij Stichting Meerkring: “Het Dalton Kindcentrum De Magneet wil vooral dat het plein een ontmoetingsplek wordt voor kinderen uit de buurt. Daarom heeft de Kinderwijkraad, bestaande uit kinderen van de basisscholen De Magneet, De Kosmos, ’t Anker en De Kubus, meegedacht over hoe we fijn met elkaar kunnen spelen op het plein. De Kinderwijkraad heeft vijf speelregels opgesteld waarmee ze langs de deuren zijn gegaan om te vragen of buurtbewoners het eens zijn met de regels. Dat is het geval!

De groepen 6 van de scholen in de wijk hebben vervolgens mooie tekeningen bij de regels gemaakt. Het bord met de speelregels van het buurtspeelplein wordt tijdens de opening op feestelijke wijze onthuld. En het bijzondere is: het bord komt niet alleen bij dit nieuwe speelplein te hangen, maar ook bij de pleinen van de andere basisscholen en in de toekomst nog op andere plekken in de wijk. Zo doen we dat met elkaar in het Soesterkwartier!”

Feestelijke opening

Marieke van Krugten, coördinator ABC Soesterkwartier: “Wat een feest was op het buurtspeelplein van kindcentrum de Magneet! Alle kinderen van de Magneet zelf, maar ook kinderen van de andere scholen in de buurt, buurtbewoners, ouders en leerkrachten waren er om met elkaar het plein te openen. Het nieuwe plein trok al veel bekijks afgelopen weken maar vanaf vandaag is het dan ook officieel open.

De kinderen van de Kinderwijkraad hebben zich er goed op voorbereid. Al een aantal weken geleden zijn zij begonnen met het opstellen van speelregels. Want op het nieuwe plein willen we met elkaar zo prettig mogelijk spelen. En niet alleen daar, maar overal in de wijk. Daarom hebben alle groepen 6 van de wijk meegedacht over de speelregels, hier mooie tekeningen van gemaakt, en zelfs een rap over geschreven. Bij de opening van het plein waren dan ook niet alleen kinderen van de Magneet aanwezig, maar ook een delegatie van het Anker, de Kubus en de Kosmos.

Met elkaar maakten de leerlingen van groep 6 en de Kinderwijkraad een grootse entree bij de opening; in parade met in hun midden de Wereldwandelaar van Compagnie with Balls. Op een enorme wereldbol kwam zij het plein oplopen. De aanwezigen keken ademloos toe. Maar de kinderen van de Kinderwijkraad stapten snel het podium op. Zij traden op met hun rap over met elkaar spelen in de wijk. De andere groepen bleken die ochtend geoefend te hebben, zij rapten alle regels helemaal mee. En wie ze even vergeten was zwaaide enthousiast met zijn of haar armen in de lucht.

Dat zwaaien en het klappen ging nog even door. Zeker toen Diggy Dex ineens het podium beklom. Alle kinderen, leerkrachten, ouders en buurtbewoners zongen en swingden lekker mee. Daarna was er zelfs nog een ijsje, en heel veel bloemen en een hoop gezelligheid.

Juf Scherry keek er tevreden op toe. Bijna 9 jaar lang heeft zij zich ingespannen voor de realisatie van dit plein samen met ouders en leerkrachten. Het resultaat mag er dan ook zijn! Het buurtspeelplein heeft zich nu al bewezen als een geweldige aanwinst voor het Soesterkwartier waar iedereen elkaar kan ontmoeten.”

Climateproof

Onder het voetbalveld op het plein is een groot waterreservoir aangebracht. Met zo’n waterreservoir wordt opwarming van stedelijk gebied tegengegaan en tegelijkertijd het regenwaterbeheer van de stad verbeterd.

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn