Stemkriebels!

Nieuwe Kinderwijkraad Kattenbroek gekozen

Stemkriebels in Kattenbroek!

Leerlingen van de groepen 5, 6 en 7 van alle 4 de basisscholen in Kattenbroek namen de afgelopen tijd deel aan democratielessen. Tijdens de lessen hielden ze verkiezingen voor de Kinderwijkraad. En deze week was het zover; de verkiezingsuitslagen zijn bekend gemaakt! En dat was best even spannend.

Veel te vertellen!

“Ik heb stemkriebels”, vertelde een meisje uit groep 5 nadat zij had gestemd. Vooral voor alle kandidaten die zich verkiesbaar hadden gesteld was het natuurlijk spannend. En dat waren er dit jaar veel! De kinderen in Kattenbroek hebben veel te vertellen en staan te popelen om met de Kinderwijkraad hun stem te laten horen en het verschil te maken voor kinderen in de wijk.

Ideeënfeest

Tijdens de democreatielessen vulden alle kinderen ideeënfeest-formulieren in. Als input voor de Kinderwijkraad. Wat missen ze nog in de wijk, wat zouden ze willen veranderen, waar maken ze zich zorgen over? Op basis van de grote stapel van ruim 200 formulieren gaat de Kinderwijkraad een Top 5 maken. De kinderen vroegen onder andere veel aandacht voor pesten en buitensluiten, afval in de wijk, jezelf kunnen zijn en samen spelen.

Op onderzoek in de wijk

De Kinderwijkraad Kattenbroek gaat zelf meedenken over oplossingen en verbeteringen in de wijk en geeft ook aan, aan welke activiteiten kinderen behoefte hebben in de wijk. Hierbij gaan ze niet alleen van hun eigen standpunt uit, maar zij vertegenwoordigen ook hun klasgenoten en andere kinderen uit de wijk. Om erachter te komen wat die willen, gaat de Kinderwijkraad niet alleen vergaderen maar trekken ze ook de wijk in, op onderzoek uit!

Kinderen zijn de experts op het gebied van hun eigen leef- en belevingswereld

Kortom, de Kinderwijkraad is een plek waar kinderen hun stem kunnen laten horen, dit vinden wij als ABC erg belangrijk. Want kinderen zijn de experts op het gebied van hun eigen leef- en belevingswereld. Een kandidaat gaf bijvoorbeeld aan dat ze het zo jammer vond dat alle corona-informatie alleen aan haar ouders en volwassenen wordt gegeven en een andere kandidaat vroeg zich of de speeltoestellen in de wijk bijvoorbeeld wel toegankelijk genoeg zijn voor kinderen in een rolstoel. Wordt vervolgd!

De Kinderwijkraad gaat na de zomervakantie van start.

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn