Educatietuin ABC Rustenburg feestelijk geopend

Educatietuin ABC Rustenburg feestelijk geopend

Op een zonovergoten vrijdagmiddag opende wethouder Koser Kaya officieel de educatietuin ABC Rustenburg. Kinderen van basisscholen de Kinderhof en de Windroos hielpen haar daarbij.

Enthousiaste kinderen

Renzo (5 jaar) kan alles vertellen over de educatietuin: “We hebben een bijenhotel gebouwd, want dat is erg belangrijk voor de plantjes’. De grote meiden van de groepen 7 en 8 beamen dat. Zij vinden het wel ‘chill’ in de educatietuin. Zij hebben bloembollen gepoot, en de zaadjes gezaaid voor de moestuin. Als de wethouder haar praatje doet, roepen de kinderen van een ander tafeltje dat ze even om zich heen moet kijken want er komt een vlinder langs! De wethouder is zichtbaar enthousiast, net als de ouders die gekomen zijn om smaakwaters en heerlijke zelfgemaakte hapjes te serveren.

 

Educatietuin als buitenlokaal

Naast gezellig is de educatietuin ook erg belangrijk. Hij wordt nu door de Kinderhof en de Windroos gebruikt als buitenlokaal, en na schooltijd door de bso-kinderen van Ska Kinderopvang. Kinderen kunnen zo van alles leren over biodiversiteit en duurzaamheid. Dat de tuin van ons allemaal is, weerspiegelt het kunstwerk wat de wethouder onthulde. Alle kinderen van beide scholen hebben eraan bijgedragen. Zij beschilderden hiervoor maar liefst 400 houten schijfjes.

 

Initiatief van wijkbewoner

De educatietuin is een initiatief van Paul Liklikuwata, bewoner van de wijk. Voor hem vanmiddag een hele dikke pluim! Dankzij Paul kunnen de kinderen en onze leerkrachten heerlijk buiten genieten, vertelt Karin Botterblom, voorzitter van de stuurgroep van ABC Rustenburg, alle aanwezigen. Dat gaan we zeker doen!

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn