Kinderen beleven veel plezier aan meivakantie-activiteiten

Met dank aan de vele organisaties die dit mogelijk maakten!

Kinderen beleven veel plezier aan meivakantie-activiteiten

Qua weer leek het wel herfst, de afgelopen meivakantie. Maar tussen de buien door – en ook gewoon terwijl het regende – beleefden de kinderen veel plezier bij het ABC-vakantieprogramma. Met dank aan de vele, vele organisaties die activiteiten organiseerden! Een (lang niet volledige) impressie:

Sport & spel

In Nieuwland was speeltoestel de Draak – net als in de schoolweken – de belangrijkste place to be. Daar speelden de kinderen trefbal, verstoppertje en een spannend partijtje voetbal. Ook konden (en kunnen) ze vanuit De Herberg een speurtocht doen waarbij de geschiedenis van de wijk centraal staat, en het nieuwe beweegrondje rond de vijver uitproberen.

Avontuur in de natuur

In veel wijken gingen de kinderen op avontuur in de natuur. Ze  leerden o.a. hoe je verf kunt maken van bijvoorbeeld paardenbloemen, maakten kunst met materialen uit de natuur, onderzochten waterdiertjes (alsof het nog niet nat genoeg was 😊), maakten natuurfoto’s en ontdekten van alles over het weer en het klimaat.

 

 

Sport & Spijs en Straattheater

In Schothorst volgden kinderen een kickbokstraining waarna ze weer op krachten kwamen met een heerlijk en gezond zelfgemaakt fruitspiesje (Sport & Spijs). En er was een straattheatervoorstelling over het boek De Kleine Prins. Ook in Zielhorst genoot een grote groep kinderen van deze voorstelling. Dat het begon te regenen, deerde niemand, want het blauwe zeil waaronder de kinderen konden schuilen, gaf een echt campinggevoel!

 

Circus en fietsreparatie-workshop

In Liendert en Rustenburg hadden de kinderen o.a. een leuke circusweek, die ze natuurlijk afsloten met een voorstelling. Een bijzondere activiteit voor kinderen in het Leusderkwartier was de fietsreparatie-workshop van fietswinkel Da Vietsie.

 

Kinderkrant

Kinderen uit het Soesterkwartier ontdekten wat er allemaal komt kijken bij het maken van een krant. Creatief denken, schrijven, opmaak, fotograferen.. Er is van alles voorbij gekomen. En met een super eindresultaat: een echte kinderkrant.

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn