Vijf vragen aan... Chantal van der Horst

ABC Nieuwland stelt zich voor

Vijf vragen aan… Chantal van der Horst (Van der Valk Vitaal in Hotel Amersfoort-A1)

Maak kennis met ABC Nieuwland! In onze rubriek ‘vijf vragen aan…’ stellen we de mensen aan jullie voor die betrokken zijn bij ABC Nieuwland. In deze aflevering 5 vragen aan Chantal van der Horst, Community Manager bij Van der Valk Vitaal.

 

Wat is jouw relatie met ABC Nieuwland?

 

“Vorig jaar hebben Van der Valk Vitaal en Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 in de vakanties hun deuren opengesteld voor ABC Nieuwland, ABC Kattenbroek en ABC Vathorst. Kinderen konden onder begeleiding van onze kok zelf pizza’s bakken, terwijl hun ouders ondertussen ongestoord konden werken en van een heerlijke kop koffie konden genieten. Na afloop konden de kinderen samen met hun ouders smullen van de zelfgemaakte pizza’s. Maar er was veel meer te doen. In samenwerking met de fitnessclub konden de kinderen deelnemen aan een bootcamp op de parkeerplaats en was er voor de ouders een workshop Mindfulness. En wat te denken van de workshops Schaken, Hackshield, Minecraft, ‘Journalist voor één dag’ en ‘Inbrekersalarm bouwen’. Maar het hoogtepunt was natuurlijk het ‘Kijkje achter de schermen’ binnen het hotel.”

 

Wat hoop je dat ABC Nieuwland kan betekenen voor de wijk?

 

“Ik vind het belangrijk dat kinderen spelenderwijs kunnen ontdekken, ontwikkelen en leren, terwijl ze ondertussen ook nog eens nieuwe mensen ontmoeten. Ik hoop daarom dat ABC Nieuwland een positieve bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van de kinderen en dat ook de ouders daar actief bij worden betrokken door samen met de partners uit de wijk structurele activiteiten op te zetten met een divers aanbod. En natuurlijk hopen wij daar vanuit Van der Valk Vitaal en Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 ook dit jaar weer een bijdrage aan te mogen leveren!”

 

Hoe ziet jouw droom voor Nieuwland eruit?

 

“Mijn droom voor Nieuwland is dat iedereen in de wijk het gevoel van betrokkenheid, veiligheid en saamhorigheid ervaart, zoals we dat gezien hebben bij de workshop die we in samenwerking met ABC organiseerden. En ik hoop dat iedereen, zowel jong als oud, zich meer bewust wordt van het belang van een gezonde leefstijl!”

 

Hoe ga jij ervoor zorgen dat die droom werkelijkheid wordt?

 

“Vooral in deze bizarre tijd, waarin alles anders is, is een goede leefstijl van groot belang om gezond te worden, te zijn en te blijven. Voldoende slapen is bijvoorbeeld heel belangrijk om goed te kunnen leren. En door sporten en bewegen ga je letterlijk en figuurlijk beter in je vel zitten. Van der Valk Vitaal kan met de leefstijl-community bijdragen aan dat positieve gevoel door jong en oud herkenning, ondersteuning, motivatie en inspiratie te bieden. Samen lukt het ons om de gezonde leefstijl te ontwikkelen en vast te houden, daar ben ik van overtuigd.”

 

Wat wens je de kinderen uit Nieuwland toe?

 

Een gelukkig, gezond en onbezorgd leven!

 

 

Meer informatie: www.vandervalkvitaal.nl.

 

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn