Eigen moestuin voor minstens 50 kinderen in Vathorst

Samenwerking Land In Zicht en ABC's Vathorst

Eigen moestuin voor minstens 50 kinderen in Vathorst

Zaaien, schoffelen, wieden en oogsten. Met als resultaat: eten uit eigen tuin voor het hele gezin! Binnenkort kunnen kinderen uit Vathorst bij Land in Zicht hun eigen groente kweken in de moestuin van de organisatie Land in Zicht. Dit is een gezamenlijk initiatief van Land in Zicht en ABC Vathorst.

Land in Zicht is een zorgerf aan de rand van Vathorst. De hoofdactiviteit van deze kleinschalige organisatie is het bieden van dagbesteding aan volwassenen op het gebied van o.a. groenvoorziening, houtbewerking, koken, groente- en fruitteelt en creativiteit.

In de zomervakantie verhuist Land In Zicht naar een nieuw terrein aan de rand van Vathorst, dat twee voetbalvelden groot is. Daar kunnen minstens 50 kinderen een eigen moestuin van 2 x 2 meter beginnen onder begeleiding van een ervaren tuinder. Zij mogen eerst helpen die tuin klaar te maken en in te richten. En vanaf maart/april 2022 kunnen zij dan aan de slag in hun eigen groentetuintje.

De tuin is altijd open, dus mogen kinderen ook na schooltijd of in het weekend in hun tuin werken. Daarnaast gaan we samen met Land in Zicht allerlei andere activiteiten organiseren, zoals broodjes bakken op een vuurtje of een insectenhotel maken. ABC Vathorst en Land in zicht hebben afgesproken om tot in ieder geval eind 2022 samen te werken.

Is een eigen moestuin iets voor jouw kind? Geef hem of haar dan op via deze link. De startdatum is maandag 17 mei en vanaf dan elke maandag van 15.30 tot 16.30 uur.

 

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn