Leren wordt nog leuker met Rekensupport, Leesfeest en Taaltrip

ABC ondersteunt scholen bij verkleinen kansenongelijkheid

Leren wordt nog leuker met Rekensupport, Leesfeest en Taaltrip

Leren is leuk. En met Rekensupport, Leesfeest en Taaltrip wordt het zelfs een feest! Rekensupport, Leesfeest en Taaltrip zijn naschoolse activiteiten waarbij de kinderen extra oefenen met rekenen en taal. De activiteiten worden in diverse wijken georganiseerd, op initiatief van ABC Amersfoort.

 

Rekensupport

 

Bij Rekensupport oefenen de kinderen buiten op allerlei speelse manieren met rekenen. Zij worden daarbij begeleid door rekenexperts uit Amersfoort. Deze activiteit is voor kinderen in de groepen 4 t/m 8; gesplitst per groep.

 

Leesfeest

 

Leesfeest richt zich op de beginnende lezers in de groepen 3 en 4. Ook deze activiteit is buiten. De kinderen doen allerlei spelletjes met letters en lezen. Op dit moment is er een pilot bezig in Randenbroek. Verzorgd door Leontine le Blanc, eigenaar van Leesadvies, remedial teacher en specialist in lees- en spellingonderwijs. Het is nu al duidelijk dat Leesfeest een groot succes is. ABC is daarom – onder andere in overleg met Bibliotheek Eemland – op zoek naar meer mensen die deze activiteit kunnen gaan begeleiden.

 

Taaltrip

 

Taaltrip is een programma voor kinderen vanaf 8 jaar waarbij hun woordenschat wordt vergroot. De kinderen verdiepen zich bij Taaltrip in een bepaald beroep of thema. De eerste Taaltrip is in juni en gaat naar museum Flehite. Er zijn drie wekelijkse bijeenkomsten. In de eerste week bereiden de kinderen het bezoek voor door zich in het museum te verdiepen, de week erna bezoeken zij het museum daadwerkelijk en de week daarop kijken de kinderen terug en maken een verslag. Taaltrip wordt verzorgd door JINC. Deze organisatie strijdt samen met bedrijven en scholen voor een samenleving waar je achtergrond niet je toekomst bepaalt.

 

Verkleinen kansenongelijkheid

 

Met deze en andere activiteiten ondersteunt ABC de scholen bij het verminderen van de achterstanden die sommige kinderen tijdens de corona-lockdown opgelopen hebben. Of beter gezegd: ABC helpt met deze activiteiten de huidige kansenongelijkheid te verkleinen.

 

 

 

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn