Een jaar Sportivate in Kattenbroek

Missie geslaagd en we gaan door!

Een jaar Sportivate in Kattenbroek – missie geslaagd!

Sinds een jaar organiseert Sportivate in de wijk Kattenbroek sport- en spelactiviteiten. Iedere dinsdag en vrijdag sporten en spelen kinderen samen onder enthousiaste begeleiding van vaste Sportivate-medewerkers. Sportivator Anne doet verslag:

 

Kinderen zijn meer buiten gaan spelen

 

“De sport- en spelactiviteit kwam een jaar geleden wat lastig op gang. Maar hoe anders is dat nu! Mijn collega Thjum en ik worden overal in de wijk herkend. Het wordt drukker op en rond de schoolpleinen. Kinderen zijn meer buiten gaan spelen en niet alleen tijdens de Sportivate-activiteiten! Ik vind het geweldig als ik op een woensdag toevallig bij de school kom, en ik kinderen zie verzamelen om te gaan spelen. Tuurlijk, het zijn andere tijden, maar toch zie ik de kinderen dezelfde spellen doen die ik vroeger ook speelde. Met elkaar, soms liefdevol, soms elkaar tot op het bot irriterend. Dat hoort erbij. Op avontuur in de wijk. Rennen, springen, klimmen en elkaar afgooien met Zombiebal.

 

Vol enthousiasme door

 

Elke dinsdag en vrijdag spelen wij met minstens 10 tot 15 kinderen, en als het zonnetje schijnt zijn dit er al snel 20 – 30, kinderen van de bso nog niet eens meegeteld. Door de Sportivate-activiteiten zijn de kinderen hun eigen woonwijk op een andere manier gaan ontdekken. Het is bekend: het houdt qua groene speelplekken niet over in Kattenbroek. Misschien zijn we juist daarom wel extra blij dat kinderen nu meer buiten spelen.

 

De komende periode gaan we vol enthousiasme door. We gaan samen met de kinderen op zoek wat er nog meer kan. We gaan samen nieuwe spellen bedenken, zodat er nog meer kinderen mee willen doen.”

 

 

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn