Bliksemstage voor scholieren in Kruiskamp-Koppel

Op initiatief van ABC Kruiskamp-Koppel

Geslaagde bliksemstage voor scholieren in Kruiskamp-Koppel

Op vrijdag 26 maart volgden de laatstegroepers van basisscholen Vlinderslag, Sint Joris en de Michaelschool in Amersfoort tegelijkertijd een digitale Bliksemstage. Daarbij maakten ze kennis met het beroep van muziekcoach. Jonas en Anne, muziekcoaches bij Philadelphia Zorg, begeleidden de Bliksemstage.

 

Hulp van JINC

 

De drie scholen zijn aangesloten bij ABC Kruiskamp-Koppel, dat elk jaar een beroepencarrousel organiseert. De kinderen maken tijdens die carrousel kennis met beroepen en ontmoeten ook kinderen van andere scholen. Door de coronamaatregelen was het dit jaar lastig om zo’n activiteit te organiseren. ABC schakelde daarom hulp in van JINC, een non-profitorganisatie die zich inzet voor gelijke kansen. JINC organiseert projecten om het gebied van beroepsoriëntatie en brengt daarmee het onderwijs in contact met het bedrijfsleven.

 

Online contact

 

Tijdens de super-bliksemstage belden de drie scholen allemaal in via Microsoft Teams. Zo konden de klassen elkaar en de medewerkers van Philadelphia Zorg op het digibord zien. Jonas en Anne vertelden over hun werk en daarna gingen de kinderen zelf aan de slag. Ze maakten een muziekpaspoort en deden een opdracht over omgevingsgeluiden.

 

Leerlingen kijken naar digiboard

 

Leerlingen waren nieuwsgierig en betrokken

 

“Door het praktische programma, hebben we de leerlingen echt een inkijkje kunnen geven in het werk van een muziekcoach” aldus Anna van Andel van JINC. “De leerlingen waren heel nieuwsgierig en betrokken, en stelden echt goede vragen na afloop.”

 

Een geslaagde ochtend voor de leerlingen en de muziekcoaches. Ze hopen elkaar in de toekomst nog eens in het echt te kunnen ontmoeten.

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn