5 vragen aan... Anet Kiela

ABC Nieuwland stelt zich voor

Vijf vragen aan Anet Kiela (trainer bij Praktijk Pleisterplaats)

Maak kennis met ABC Nieuwland! In onze rubriek ‘vijf vragen aan…’ stellen we de mensen aan jullie voor die betrokken zijn bij ABC Nieuwland. In deze aflevering 5 vragen aan Anet Kiela, traing bij Praktijk de Pleisterplaats:

 

 

Wat is jouw relatie met ABC Nieuwland?

 

“Ik begeleid kinderen die te maken hebben met rouw en verlies. Beiden horen bij het leven, maar toch is het niet altijd makkelijk om hiermee om te gaan. Vaak vinden kinderen steun in hun eigen netwerk, maar soms is er iets meer nodig. Kinderen van gescheiden ouders kunnen bijvoorbeeld de ‘Kameleontraining’ volgen.”

 

Wat hoop je dat ABC Nieuwland kan betekenen voor de wijk?

 

“Ik wil de kinderen van Nieuwland graag laten ervaren dat ze waardevol zijn. ABC Nieuwland kan zich inzetten om de veerkracht van de kinderen te versterken, zorgen dat er oog is voor de heftige situaties die kinderen meemaken en rekening houden met trauma’s. In deze tijd van Corona is omgaan met onzekerheden nog belangrijker dan normaal. Door kinderen te leren hoe ze daarmee om kunnen gaan, kunnen zij zich gezond ontwikkelen.”

 

Hoe ziet jouw droom voor Nieuwland eruit?

 

“Mijn droom voor Nieuwland is een wijk met veel groen waar we samenleven, waar het contact open is, waar mensen oprechte belangstelling hebben voor elkaar en waar niemand buitengesloten wordt. Dat lijkt nu lastiger door alle beperkingen als gevolg van de coronapandemie, maar dat mag geen belemmering vormen. Juist nu hebben de kinderen aandacht nodig.”

 

Hoe ga jij ervoor zorgen dat die droom werkelijkheid wordt?

 

“In mijn eigen tuin heb ik planten en bloemen die veel insecten aantrekken. En op het dak van mijn praktijkruimte groeit sedum. Zo lever ik een bijdrage aan een groenere wijk. Met mijn trainingen breng ik kinderen met elkaar in contact en zorg ik dat ze samen kunnen praten over hun ervaringen. En daarnaast ben ik betrokken bij de Gesprekstafel in de wijkboerderij; een ontmoetingsplek waar ieder aan mag schuiven voor een goed gesprek en voor het maken van contact met elkaar.”

 

Wat wens je de kinderen uit Nieuwland toe?

 

“Ik wens de kinderen toe dat er in hun kinderjaren mensen om hen heen staan die zich met hen verbinden en hen het gevoel geven dat ze gezien worden en veilig zijn en dat ze op mogen groeien tot volwassenen die stevig in het leven staan.”

 

Meer informatie: www.praktijkdepleisterplaats.nl.

 

Lees ook: Vijf vragen aan Lisa Fokker

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn