Geslaagde opschoonmiddag in Kruiskamp

Geslaagde opschoonmiddag in Kruiskamp

Zaterdag 20 maart was het officieel de Nationale Opschoondag. In een aantal ABC-wijken werd er al eerder aandacht aan besteed. Zo ook in Kruiskamp. Daar hielden ze op donderdag 18 maart de schoonmaakactie. Het was een gezellige happening met verschillende activiteiten.

 

Samenwerking in de wijk

Karima van Buitenkast Van Galenstraat had gezorgd voor prikkers, vuilniszakken en hesjes. Inge, de ABC-coördinator regelde Dance Center Amersfoort (DCA) voor de muzikale noot en onze nieuwe natuurjuf Nynke en de preventiemedewerker jeugd van Indebuurt033 Jesca deden ook actief mee.

 

Eerste vuilniszak al snel vol

Als opwarmertje dansten de kinderen samen met DCA de Pasapas. Meteen daarna maakten ze in groepjes de buurt schoon. Wat ligt er veel rommel op straat! De kinderen deden enorm hun best (moeilijk hoor, iets oprapen met een afvalprikkers) en de eerste vuilniszak was al snel vol.

 

 

Weetjes over de natuur

Ondertussen vertelde juf Nynke een aantal weetjes over de natuur aan de kinderen. Wist jij bijvoorbeeld dat je dovenetel kunt eten? Wel even goed wassen, want je weet nooit of er een hond of kat op geplast heeft…

 

Lekker samen dansen

Na de eerste opruimronde kregen de kinderen een stukje komkommer en/of worteltje. Daarna was er genoeg energie om een nieuw dansje aan te leren. Wat deed iedereen goed mee!

 

Kleinigheidje mee naar huis

Daarna was er nog een laatste opruimronde. Tot slot knabbelden de kinderen de laatste komkommers en wortels op en kregen ze een kleinigheidje van de Buitenkast. Het was een fijne middag met elkaar!

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn